Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: «Θέλει αρετή και τόλμη το … Τραγούδι»
[News]: «Θέλει αρετή και τόλμη το … Τραγούδι»

[News]: «Θέλει αρετή και τόλμη το … Τραγούδι»

Ο Σταύρος Ξαρχάκος στο Ηρώδειο

Επετειακή εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του διακεκριμένου συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.

Με τίτλο «Θέλει αρετή και τόλμη το … τραγούδι», η συναυλία που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «200 χρόνια δημοτικό τραγούδι» , με την πρωτοβουλία και ευγενική υποστήριξη της Lidl Ελλάς, έχει στόχο να ενώσει όλους τους Έλληνες και να ενισχύσει το εθνικό τους φρόνιμα.

Μέσα από το πολύπλευρο πρόγραμμα δράσεων και τη καλλιτεχνική επιμέλεια του κορυφαίου συνθέτη και μαέστρου προβάλλονται η σημασία και η διαχρονικότητα της ελληνικής μουσικής παράδοσης.

Στις 26 Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί ο τρίτος μουσικός κύκλος, που με τη σειρά του θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει 21 συμβολικά τραγούδια με σημείο αναφοράς την παράδοση του δημοτικού μας τραγουδιού.

Μέσα από το άκουσμα της μουσικής μας παράδοσης γίνεται αντιληπτή η διαχρονικότητα των συγκεκριμένων ασμάτων που συνεχίζουν ακόμη να μας αφορούν και να εμπνέουν με το βαθύτερο ύφος και ήθος τους τη σύγχρονη μουσική εκτέλεση και δημιουργία τόσα χρόνια μετά.

Όλα τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων θα διατεθούν στα Μουσικά Σχολεία Παλλήνης και Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Υποτροφίας «Σταύρος Ξαρχάκος».

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!