Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [News]: Ταξίδι στη Σιγκαπούρη με ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας στο κινητό
[News]: Ταξίδι στη Σιγκαπούρη με ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας στο κινητό

[News]: Ταξίδι στη Σιγκαπούρη με ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας στο κινητό

Η νησιωτική χώρα της Ασίας θα είναι μία από τις πρώτες που θα υιοθετήση την πρωτοβουλία

Η Σιγκαπούρη από τον επόμενο μήνα θα δέχεται επισκέπτες, που θα χρησιμοποιούν στο κινητό τους μια εφαρμογή, η οποία θα τους παρέχει άδεια ταξιδιού και θα περιέχει ψηφιακά πιστοποιητικά με πληροφορίες για διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό και για το εμβόλιο κατά της COVID-19, ανακοίνωσε σήμερα η ρυθμιστική αρχή Πολιτικής Αεροπορίας.

Με αυτό τον τρόπο η Σιγκαπούρη θα γίνει μια από τις πρώτες χώρες που θα υιοθετήσει αυτή την πρωτοβουλία. Η Σιγκαπούρη θα θέσει σε χρήση την εφαρμογή της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA) για ελέγχους πριν από την αναχώρηση, όπου οι ταξιδιώτες θα μπορούν να λάβουν άδεια να ταξιδέψουν αεροπορικώς στη Σιγκαπούρη επιδεικνύοντας μια εφαρμογή στο κινητό τους, που θα περιέχει τα απαραίτητα στοιχεία από εγκεκριμένα εργαστήρια.

Το πάσο αυτό δοκιμάστηκε επιτυχώς από την αεροπορική εταιρεία Singapore Airlines. Περισσότερες από 20 αεροπορικές, ανάμεσά τους οι Emirates, Qatar Airways και Malaysia Airlines, επίσης δοκιμάζουν το πάσο. “Η επιτυχία των κοινών προσπαθειών μας θα καταστήσει τη συνεργασία της IATA με την κυβέρνηση της Σιγκαπούρης πρότυπο για να ακολουθήσουν και άλλοι”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο γενικός διευθυντής της ΙΑΤΑ Γουίλι Γουόλς.

Το νησιωτικό αυτό κράτος, το οποίο ανέφερε σχετικά λίγα κρούσματα του κορονοϊού τη φετινή χρονιά, κατέχει ηγετική θέση στην ανάπτυξη και χρήση τεχνολογίας στη διάρκεια της πανδημίας και θέλει να γίνει μεταξύ των πρώτων χωρών που θα ανοίξουν και πάλι για την φιλοξενία διεθνών διοργανώσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!