Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Στουρνάρας: Η ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης παραμένει εύθραυστη
[News]: Στουρνάρας: Η ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης παραμένει εύθραυστη

[News]: Στουρνάρας: Η ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης παραμένει εύθραυστη

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να κρατήσει εντελώς ανοιχτούς τους κρουνούς του χρήματος, καθώς η οικονομία της Ευρωζώνης βρίσκεται ακόμα στη δίνη της πανδημίας του κορονοϊού, παρά την πρόοδο στα προγράμματα εμβολιασμών, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στο Reuters.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ θα επανεξετάσουν τον ρυθμό αγορών ομολόγων στη συνεδρίαση της 10ης Ιουνίου, μέσα σε ένα βελτιωμένο οικονομικό πλαίσιο, καθώς οι ρυθμοί της ανάπτυξης και των εμβολιασμών αυξάνονται στην Ευρωζώνη, ενώ τα κρούσματα της COVID-19 μειώνονται, αναφέρει το Reuters.

Ωστόσο, προσθέτει το δημοσίευμα, στη συνέντευξή του ο κ. Στουρνάρας σημείωσε, ότι η ανάκαμψη παραμένει εύθραυστη και – καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις για μία περίοδο υψηλού πληθωρισμού στο άμεσο μέλλον – είναι πολύ νωρίς για την ΕΚΤ να επιβραδύνει τις έκτακτες αγορές ομολόγων. «Φυσικά υπήρξε μία επιτάχυνση στους εμβολιασμούς, αλλά υπάρχουν ακόμη ταξιδιωτικοί περιορισμοί, επομένως δεν μπορώ να πω ότι έχουμε ξεφύγει ακόμη από τον κίνδυνο», είπε ο κεντρικός τραπεζίτης.

Με την πρόβλεψη για τον πληθωρισμό να παραμένει κάτω από τον στόχο του 2% της ΕΚΤ για τα επόμενα χρόνια, ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε τη συνέχεια του έκτακτου προγράμματος αγορών ομολόγων (PEPP), ύψους 1,85 τρισ. ευρώ, με τον σημερινό ρυθμό. «Δεν βλέπω κανέναν λόγο για οποιαδήποτε αλλαγή (στον ρυθμό του PEPP) αυτή τη στιγμή», σημείωσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!