Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Ο στόχος της Ελλάδας να καταναλώνει το 61% της ηλεκτρικής ενέργειας από καθαρή ενέργεια
[News]: Ο στόχος της Ελλάδας να καταναλώνει το 61% της ηλεκτρικής ενέργειας από καθαρή ενέργεια

[News]: Ο στόχος της Ελλάδας να καταναλώνει το 61% της ηλεκτρικής ενέργειας από καθαρή ενέργεια

Το «βαρόμετρο» για τις επενδύσεις ΑΠΕ στη χώρα αποτελούν οι διαθέσεις της τοπικής κοινωνίας μετά τη λειτουργία των έργων και όχι πριν από την εγκατάστασή τους

Η μάχη για την ανάσχεση της κλιματικής κρίσης απαιτεί… πράσινα όπλα. Και καθώς οι βασικές πηγές εκπομπών αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου προέρχονται από τον ενεργειακό τομέα, παγκόσμιοι οργανισμοί, όπως ο ΟΗΕ, κυβερνήσεις, επιχειρήσεις και τοπικές κοινωνίες στρέφονται προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Η Ελλάδα έχει θέσει ως στόχο, έως το 2030, το 61% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει να προέρχεται από καθαρή ενέργεια.

Προς αυτή την κατεύθυνση συμβάλλουν και τα έργα ηλεκτρικών διασυνδέσεων των νησιών του Αιγαίου που υλοποιεί ο ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας). Μάλιστα, μετά το 2023, όπως γράφει η εφημερίδα Βήμα , οπότε θα έχει ολοκληρωθεί η μεγάλη ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική, η ισχύς των μονάδων ΑΠΕ στο νησί μπορεί να φτάσει τα 2,5 γιγαβάτ.

Διαγωνισμοί

Οπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΑΔΜΗΕ Ιωάννης Μάργαρης -μιλώντας τις προηγούμενες ημέρες στην τελετή υπογραφής των συμβάσεων με τους αναδόχους του έργου-, σήμερα η Κρήτη «φιλοξενεί» μόνο 300 μεγαβάτ (εκ των οποίων 200 μεγαβάτ αιολικά και 100 φωτοβολταϊκά). Με την ολοκλήρωση στο τέλος του 2020 της μικρής διασύνδεσης Κρήτης – Πελοποννήσου το σύστημα θα μπορεί να σηκώσει άλλα 200 μεγαβάτ και μετά το 2023 συνολικά 2.500 μεγαβάτ.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ενέργειας Γεράσιμο Θωμά, δημιουργείται άπλετος ηλεκτρικός «χώρος» στο νησί για οποιονδήποτε επενδυτή ΑΠΕ θελήσει να εγκαταστήσει νέα έργα, τα οποία θα δρομολογηθούν μέσω διαγωνισμών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!