Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Στο ΣτΕ το σχέδιο για τον οργανισμό της Προεδρίας της Κυβέρνησης
[News]: Στο ΣτΕ το σχέδιο για τον οργανισμό της Προεδρίας της Κυβέρνησης

[News]: Στο ΣτΕ το σχέδιο για τον οργανισμό της Προεδρίας της Κυβέρνησης

Θα υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό

Στο «μικροσκόπιο» του Συμβουλίου της Επικρατείας μπαίνει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορά τον οργανισμό της Προεδρίας της Κυβέρνησης (ΠτΚ) η οποία υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό και συστάθηκε σύμφωνα με τις επιταγές του νόμου 4622/2019 που αφορά στο επιτελικό κράτος.

Σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος, το οποίο διαβιβάστηκε στο ΣτΕ για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία, αποστολή της ΠτΚ είναι η υποστήριξη του Πρωθυπουργού στην άσκηση των καθηκόντων του, έτσι ώστε «να διασφαλίζεται η συνοχή και η αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου».

Η ΠτΚ συντονίζει τον σχεδιασμό και παρακολουθεί την εφαρμογή του κυβερνητικού έργου, έτσι ώστε «να επιτυγχάνονται οι στόχοι της κυβερνητικής πολιτικής». Παράλληλα, «σχεδιάζει και υλοποιεί την επικοινωνιακή στρατηγική της Κυβέρνησης και μεριμνά για την έγκαιρη ενημέρωση της κοινής γνώμης», ενώ «υποστηρίζει το υπουργικό συμβούλιο, τα συλλογικά κυβερνητικά όργανα» και τις άλλες διυπουργικές ομάδες κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Ακόμη, στο έργο της, προβλέπεται η λήψη όλων εκείνων των αναγκαίων μέτρα για την καλή νομοθέτηση.

Η διάρθρωση της ΠτΚ περιλαμβάνει τις εξής Γενικές Γραμματείες:

α) Πρωθυπουργού,

β) Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων,

γ) Συντονισμού,

δ) Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και

ε) Ειδική Γραμματεία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) Παρακολούθησης και Αξιολόγησης του Κυβερνητικού Έργου.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού συγκροτείται από 16 τομείς-γραφεία. Μεταξύ των γραφείων που προβλέπονται στην εν λόγω Γενική Γραμματεία, εκτός του ιδιαίτερου γραφείου, είναι γραφείο: 1) Τύπου, 2) Επικοινωνίας, 3) Στρατηγικής και Πολιτικής Επικοινωνίας, 4) Στρατηγικού Σχεδιασμού, 5) Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, 6) Διπλωματικό, 7) Νομικό, 8) Οικονομικό, 9) Κοινωνικών Υποθέσεων, 10) Μακεδονίας, κ.λπ.

Παράλληλα, προβλέπεται αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης (ΠΣΕΑ), στις αρμοδιότητες του οποίου υπάγονται, μεταξύ των άλλων, ο σχεδιασμός και η δράση κατά την διάρκεια πολέμου ή έκτακτης ανάγκης των υπηρεσιών της ΠτΚ και η μέριμνα για την διαχείριση κρίσεων και την ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων της ΠτΚ. Η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης έχει ως αποστολή την υποστήριξη των κυβερνητικών μελών στον τομέα έγκαιρης και έγκυρης επικοινωνίας της κοινής γνώμης εντός και εκτός Ελλάδος, για το κυβερνητικό έργο, καθώς και η υποστήριξη του κυβερνητικού εκπροσώπου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!