Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Στην Πορτογαλία 25 ασυνόδευτα παιδιά από τα νησιά του Αιγαίου
[News]: Στην Πορτογαλία 25 ασυνόδευτα παιδιά από τα νησιά του Αιγαίου

[News]: Στην Πορτογαλία 25 ασυνόδευτα παιδιά από τα νησιά του Αιγαίου

Προχωράει και το πρόγραμμα εθελούσιων επιστροφών 5.000 αιτούντων άσυλο στις πατρίδες τους

Είκοσι πέντε ασυνόδευτα παιδιά που διέμεναν στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο ταξίδεψαν σήμερα από το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” της Αθήνας στην Πορτογαλία, προκειμένου να μετεγκατασταθούν εκεί.

Τα παιδιά, όλα αγόρια, είναι ηλικίας από 14 έως 16 ετών και κατάγονται από το Αφγανιστάν, την Αίγυπτο, τη Γκάμπια και το Ιράκ. Στο αεροδρόμιο βρέθηκαν για να τους αποχαιρετήσουν ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, η πρέσβειρα της Πορτογαλίας στην Αθήνα, Ελένα Πάιβα, και η ειδική γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Σε δηλώσεις του, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην Πορτογαλία «για τη στήριξη και την έμπρακτη αλληλεγγύη της», ενώ εξήγησε ότι η σημερινή μεταφορά των παιδιών αποτελεί κομμάτι του προγράμματος μετεγκατάστασης 1.600 ασυνόδευτων ανηλίκων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Το πρόγραμμα προχωράει, η μικρή καθυστέρηση κάποιων εβδομάδων ήταν αποτέλεσμα των συνεπειών της πανδημίας, αλλά τώρα μπαίνουμε σε μια κανονικότητα και όλο το επόμενο χρονικό διάστημα σχεδόν ανά εβδομάδα θα έχουμε μια τέτοια αναχώρηση στο πλαίσιο του προγράμματος», διευκρίνισε.

«Το σημαντικό είναι ότι σήμερα 25 παιδιά ξεκινάνε μια νέα και ελπίζουμε καλύτερη ζωή», παρατήρησε ο ίδιος και προσέθεσε ότι η Πορτογαλία έχει εκφράσει το ενδιαφέρον να μετεγκαταστήσει συνολικά 500 παιδιά «και αυτή είναι μια ισχυρή βοήθεια για την Ελλάδα που αντιμετωπίζει μια πρόκληση που υπερβαίνει τις δυνατότητές της».

Την ίδια ώρα, επισήμανε ο κ. Κουμουτσάκος, προχωράει και το πρόγραμμα εθελούσιων επιστροφών 5.000 αιτούντων άσυλο στις πατρίδες τους με ενισχυμένα οικονομικά κίνητρα, που σχεδίασε η Ελλάδα και υποστηρίζει οικονομικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!