Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [News]: Στην Ελλάδα τα Audi Q3 45 TFSIe και Q3 Sportback 45 TFSIe – Πόσο θα κοστίζουν
[News]: Στην Ελλάδα τα Audi Q3 45 TFSIe και Q3 Sportback 45 TFSIe – Πόσο θα κοστίζουν

[News]: Στην Ελλάδα τα Audi Q3 45 TFSIe και Q3 Sportback 45 TFSIe – Πόσο θα κοστίζουν

Με ισχύ 245 ίππων και αυτονομία 710 χλμ

Η Audi με τα plug-in υβριδικά SUV Q3 45 TFSIe και Q3 Sportback 45 TFSIe, πετάει το γάντι στον ανταγωνισμό.

Η Audi παρουσίασε τα δύο δημοφιλή SUV εξοπλισμένα με τεχνολογικά προηγμένο plug-in υβριδικό κινητήριο σύστημα, που προσφέρουν συνδυασμένη ισχύ 245 ίππων (180 kW), σβέλτες επιδόσεις και ηλεκτρική αυτονομία που φτάνει τα 61 χλμ. (κατά NEDC).

Η εύχρηστη στην καθημερινότητα ηλεκτροκίνηση, η απλή διαδικασία φόρτισης και τα οδηγικά χαρακτηριστικά, καθιστούν τα δύο υβριδικά SUV μια σωστή λύση για είσοδο στον κόσμο της εξηλεκτρισμένης κινητικότητας.

Παράλληλα, τα δύο μοντέλα προσφέρουν οικονομικά οφέλη, καθώς απαλλάσσονται από καταβολή ετήσιων τελών κυκλοφορίας ενώ ως εταιρικά αυτοκίνητα, οι χρήστες δεν πληρώνουν φόρο χρήσης. Στην Ελλάδα, το Q3 45 TFSIe έχει προτεινόμενη λιανική τιμή 45.900 €, ενώ η αντίστοιχη για το Q3 Sportback 45 TFSIe είναι 49.550 €, αλλά -για περιορισμένο χρονικό διάστημα- προσφέρονται με επιπλέον όφελος ηλεκτροκίνησης ύψους 3.000 €.

Και τα δύο μοντέλα χρησιμοποιούν τον βενζινοκινητήρα 1.4 TFSI, με ισχύ 150 ίππων, ως κινητήρα εσωτερικής καύσης. Αυτός, συνδυάζεται με ένα σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη (PSM), ο οποίος παρέχει ισχύ 116 ίππων και αποτελεί ενιαία μονάδα με το αυτόματο κιβώτιο Stronic 6 σχέσεων, μαζί με τον διαχωριστικό συμπλέκτη.

Η ισχύς μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς. Μία ενσωματωμένη ηλεκτρική αντλία λαδιού εξασφαλίζει την τροφοδοσία ισχύος και συνεπώς τη λειτουργία των συμπλεκτών ακόμη και όταν ο κινητήρας TFSI είναι ανενεργός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!