Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Στη Βουλή επείγουσες διατάξεις για την παράταση μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού
[News]: Στη Βουλή επείγουσες διατάξεις για την παράταση μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού

[News]: Στη Βουλή επείγουσες διατάξεις για την παράταση μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού

Eισάγεται προς επεξεργασία η σύμβαση δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχου για εξοπλισμό σε 4 νοσοκομεία

Τη Δευτέρα εισάγεται προς επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας σχετικά με τη δωρεά του “Κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Σ. Νιάρχος” προς το Δημόσιο για την προμήθεια, και εγκατάσταση ειδικού ιατρικού εξοπλισμού στα νοσοκομεία Ηρακλείου, Ιωαννίνων, Λάρισας και Αλεξανδρούπολης, την προμήθεια και εγκατάσταση κτιριακού εξοπλισμού καθώς και τη χρηματοδότηση για τη διαμόρφωση και υλοποίηση κατάλληλων υποδομών για την εγκατάσταση και λειτουργία του εν λόγω Ειδικού Ιατρικού Εξοπλισμού.

Συγκεκριμένα, με το νομοσχέδιο κυρώνεται η από 26.7.2021 τροποποίηση και αντικατάσταση της από 3.6.2019 επιμέρους Σύμβασης Δωρεάς για το Έργο VI της από 6.9.2018 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος “Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος” και του ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της υγείας και των παραρτημάτων της και άλλες επείγουσες διατάξεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19».

Στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται σειρά επειγουσών διατάξεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού (Covid-19) όπως η παράταση έως 31/12/2021 των συμβάσεων εργασίας προσωπικού στο υπουργείο Υγείας, καθώς και ιατρών στον ΕΟΔΥ, των συμβάσεων οικογενειακών γιατρών, της επίταξης ειδικού νοσοκομειακού υλικού, και της υγειονομικής κάλυψης ανασφαλίστων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Παράλληλα, συμπληρώνεται το ισχύον θεσμικό πλαίσιο χορήγησης: i) προσωρινού ΑΜΚΑ και ii) Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID-19.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!