Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Στεφανής: Αν γίνει θερμό επεισόδιο στον Έβρο θα απαντήσουμε
[News]: Στεφανής: Αν γίνει θερμό επεισόδιο στον Έβρο θα απαντήσουμε

[News]: Στεφανής: Αν γίνει θερμό επεισόδιο στον Έβρο θα απαντήσουμε

«Ναι, η κατάσταση θα σοβαρέψει, αλλά θα είμαστε αποτελεσματικοί και πολύ καλύτεροι»

«Θέλουμε να δούμε πώς θα χρησιμοποιήσουν αυτές τις ειδικές δυνάμεις» τόνισε ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής για τους 1.000 άνδρες των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής στρατοχωροφυλακής που θα προωθήσει η Τουρκία στον Έβρο , όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Σουλεϊμάνη Σοϊλού.

«Πιστεύω ότι θα τους χρησιμοποιήσει και για ειδικό σκοπό. Υπάρχουν ήδη αντιδράσεις στην Αδριανούπολη» ανέφερε ο κ. Στεφανής σχετικά με τους μετανάστες που καταφθάνουν στην τουρκική πλευρά των συνόρων μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει θερμό επεισόδιο στα σύνορα, ο υφυπουργός Άμυνας ανέφερε: «Δε μας ανησυχεί τίποτα. Δεν θα κλιμακώσει τόσο ώστε να γίνει θερμό επεισόδιο. Αλλά και να δημιουργηθεί, θα απαντήσουμε».

«Ο σχεδιασμός ήταν έτοιμος από τον Νοέμβριο και ενισχύθηκε από τον Δεκέμβριο και μετά. Ήμασταν ήδη έτοιμοι και για αυτό υπήρξε άμεση αντίδραση. Ο Ερντογάν θα προσπαθήσει να αυξήσει την πίεση προς εμάς αλλά με τις θέσεις που έχουμε πάρει που θα είμαστε έτοιμοι» διαβεβαίωσε ο κ. Στεφανής.

Για το Αιγαίο ο υφυπουργός επισήμανε ότι έχουν αναπτυχθεί 62 σκάφη συνολικά των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού και της Frontex, ενώ παράλληλα υπάρχει αυξημένη επιτήρηση από ηλεκτρονικά μέσα. «Και βεβαίως έχουμε διαφορετική νοοτροπία για την υποδοχή των ανθρώπων που έρχονται στην Ελλάδα» συμπλήρωσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!