Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Σταϊκούρας: Οξύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις η ενεργειακή κρίση – Πόσο θα διαρκέσει
[News]: Σταϊκούρας: Οξύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις η ενεργειακή κρίση – Πόσο θα διαρκέσει

[News]: Σταϊκούρας: Οξύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις η ενεργειακή κρίση – Πόσο θα διαρκέσει

«Έχουμε τους πόρους ανά πάσα στιγμή να στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις»

Για την ενεργειακή κρίση μίλησε το πρωί του Σαββάτου (9/10) ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας , λέγοντας ότι αναμένεται να διαρκέσει έως το β’ τρίμηνο του 2022. Παράλληλα, ανέφερε ότι το φαινόμενο αυτό φαίνεται να είναι παροδικό, αλλά οξύτερο από τις αρχικές εκτιμήσεις, ενώ «η ρίζα του προβλήματος είναι εξωγενής, πανευρωπαϊκή».

Πρόσθεσε δε, ότι «έχουμε τους πόρους ανά πάσα στιγμή να στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε για να περιορίσουμε τις συνέπειες από οποιαδήποτε κρίση, εν προκειμένω την ενεργειακή κρίση».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο υπουργός επεσήμανε ότι «ισχύουν όλες οι πολιτικές που ανακοινώσαμε στη ΔΕΘ για το 2022, αλλά για άλλες πολιτικές πρωτοβουλίες που θα θέλαμε να αναλάβουμε περιορίζονται τα δημοσιονομικά περιθώρια για να αναληφθούν». Εξήγησε πως «όσο αναγκαζόμαστε να βοηθάμε την κοινωνία, αυτά τα 500 εκατ. ευρώ – που ανακοινώθηκαν χτες ότι θα δοθούν- τα στερούμαστε από κάτι άλλο».

Όπως παράλληλα ανέφερε, το πρόβλημα δεν είναι ταμειακό αλλά δημοσιονομικό, καθώς υπάρχει το πρωτογενές έλλειμμα και το χρέος και πρέπει η χώρα να ισορροπεί. «Δεν θέλουμε ποτέ να επιστρέψουμε σε εποχές λιτότητας. Το έλλειμμα εφέτος είναι 7,4%» διευκρίνισε, ενώ είπε πως η χώρα αυτήν τη στιγμή έχει στο συρτάρι 40 δισ. ευρώ ταμειακά διαθέσιμα.

Σχετικά Tags
Χρήστος Σταϊκούρας

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!