Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Στα χέρια του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
[News]: Στα χέρια του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

[News]: Στα χέρια του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Ένα deal που ξεπερνάει τα 62 εκατομμύρια ευρώ

Νέα σελίδα για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά , αφού ο εφοπλιστής κ. Γιώργος Προκοπίου ανακηρύχθηκε πλειοδότης και στους δύο σχετικούς διαγωνισμούς που έγιναν σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να προσέφερε τίμημα της τάξης των 37,2 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να αγοράσει το ακίνητο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε., ενώ στα περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ κινήθηκε το τίμημα για τον διαγωνισμό της εταιρείας «Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε.», μία επένδυση που ξεπερνάει τα 62 εκατομμύρια ευρώ υπερθεματίζοντας με αυτό τον τρόπο την πρόταση της Pyletech συμφερόντων του επίσης εφοπλιστή Θεόφιλου Πριόβολου.

Η νέα προσπάθεια πώλησης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, που είχε τελικά αποτέλεσμα, θα βάλει τέλος στην επιβολή προστίμων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ύψους 7,2 εκατ. ευρώ ανά εξάμηνο, με αποτέλεσμα να έχουν ξεπεράσει συνολικά τα 110 εκατ. ευρώ από το 2012 έως και τώρα.

Τηρώντας τις διαδικασίες που προβλέπονται, η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ το τίμημα που καταβάλλεται θεωρείται ικανοποιητικό για το ελληνικό Δημόσιο. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι στον πρώτο διαγωνισμό που είχε κηρυχθεί άγονος, υπήρχε μονάχα μια προσφορά, της τάξης των 15,1 εκατομμυρίων ευρώ και τώρα το ποσό είναι υπερδιπλάσιο.

Παράλληλα η κυπριακή εταιρεία Forest Group, επίσης συμφερόντων του κ. Γιώργου Προκοπίου θα προβεί και στην τακτοποίηση αυθαιρέτων που βρίσκονται στο συγκρότημα.

Ο εφοπλιστής επιβεβαίωσε το αποτέλεσμα των διαγωνισμών κάνοντας λόγο για «πολύ θετική εξέλιξη», προσθέτοντας πως η άμεση αδειοδότηση των σχεδιαζόμενων χρήσεων είναι καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία του project.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!