Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Σοκαριστική παρενέργεια της COVID-19 – Άφωνοι οι γιατροί
[News]: Σοκαριστική παρενέργεια της COVID-19 – Άφωνοι οι γιατροί

[News]: Σοκαριστική παρενέργεια της COVID-19 – Άφωνοι οι γιατροί

«H κατάσταση αυτή καθιστά αδύνατο για τους ασθενείς να τρώνε κανονικά και να μιλούν»

Ασθενείς με COVID-19 που νοσηλεύθηκαν σε νοσοκομεία των ΗΠΑ ανέπτυξαν μία σοβαρή και πολύ επικίνδυνη παρενέργεια.

Ούτε οι γιατροί δεν γνωρίζουν ακόμα τον μηχανισμό που ανέπτυξε ο κορονοϊός για την εμφάνιση αυτής της σοκαριστικής επίπτωσης, την οποία βίωσαν με τρόμο οι ασθενείς, ευτυχώς μετρημένοι στα δάχτυλα των δύο χεριών προς το παρόν.

Συγκεκριμένα, ο Δρ. James Melville, από το Κέντρο Επιστήμης Υγείας του Πανεπιστημίου του Τέξας στη Σχολή Οδοντιατρικής του Χιούστον (UTHealth) δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι υπάρχουν εννέα τεκμηριωμένα περιστατικά μακρογλωσσίας σε ασθενείς με COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό είναι ένα μικρό ποσοστό των 33 εκατομμυρίων περιστατικών COVID που καταγράφηκαν στις ΗΠΑ από την αρχή της πανδημίας.

Οι ασθενείς αυτοί ανέπτυξαν πάρα πολύ πρησμένες γλώσσες, σε σημείο που η γλώσσα τους να κρέμεται έξω από το στόμα τους και να μην μπορούν να αναπνεύσουν από το στόμα, αλλά ούτε να φάνε, να πιούν νερό και βέβαια ούτε να μιλήσουν. Η κατάσταση αυτή είναι γνωστή ως μακρογλωσσία, όπως αναφέρει το healthstories .

Και οι εννέα ασθενείς είχαν νοσηλευθεί σε νοσοκομείο εκ των οποίων δύο είχαν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ οι άλλοι επτά νοσηλεύτηκαν με COVID πριν αναπτύξουν την μακρογλωσσία.

Ο Melville ο οποίος έχει πραγματοποιήσει αρκετές επεμβάσεις για τη θεραπεία ασθενών με μακρογλωσσία βοηθώντας τους να επανακτήσουν τη χρήση της γλώσσας τους, είπε ότι «η κατάσταση αυτή καθιστά αδύνατο για τους ασθενείς να τρώνε κανονικά και να μιλούν».

Αν και δεν είναι ακόμη σαφές ποια είναι η σχέση μεταξύ του κορονοϊού και αυτής της κατάστασης, ο Melville είπε ότι φλεγμονώδη κύτταρα είχαν ανιχνευθεί στη γλώσσα των ασθενών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!