Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Σκυλακάκης: Πακέτο στήριξης 1,9 δισ. ευρώ στην εστίαση
[News]: Σκυλακάκης: Πακέτο στήριξης 1,9 δισ. ευρώ στην εστίαση

[News]: Σκυλακάκης: Πακέτο στήριξης 1,9 δισ. ευρώ στην εστίαση

«Η στήριξη θα υπάρχει αλλά δεν θα είναι απεριόριστη» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

Στα μέτρα τα οποία έχει λάβει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση, προκειμένου να στηρίξει τον κλάδο της εστίασης, ο οποίος έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την πανδημία και τα lockdowns, αναφέρθηκε εκτενώς ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του.

Όπως υποστήριξε, το συνολικό πακέτο που έχει δοθεί φθάνει στα 1,9 δισ. ευρώ. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρώτο Θέμα 104,6» ο κ. Σκυλακάκης υπογράμμισε ότι «η πολυπλοκότητα διάρθρωσης του κλάδου της εστίασης, καθώς και το μεγάλο διάστημα που δεν λειτουργεί αποτελούν στοιχεία που δυσκολεύουν την εξίσωση επίλυσης των προβλημάτων του». O κλάδος περιλαμβάνει 77.000 επιχειρήσεις και 409.000 εργαζομένους, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2019.

«Από την έναρξη της πανδημίας, έχουν τεθεί σε αναστολή 258.000 εργαζόμενοι του κλάδου αυτού, ενώ τον Ιανουάριο ήταν σε αναστολή 197.000 εργαζόμενοι. Ένα κομμάτι αυτών αμείβονται χειρότερα, λαμβάνοντας τα 534 ευρώ της κρατικής στήριξης, ενώ κάποιοι άλλοι που ήταν σε καθεστώς μερικής απασχόλησης αμείβονται καλύτερα, αφού λαμβάνουν και αυτοί το ίδιο ποσό, 534 ευρώ», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στις επιχειρήσεις εστίασης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι ο τζίρος τους το 2019 ήταν 6,4 δισ. ευρώ, ποσό που μειώθηκε στα 4,6 δισ. ευρώ το 2020, κάτι που σημαίνει ότι χάθηκε τζίρος 1,8 δισ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!