Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Σκυλακάκης: Τα 750 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης θα καθυστερήσουν λίγους μήνες
[News]: Σκυλακάκης: Τα 750 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης θα καθυστερήσουν λίγους μήνες

[News]: Σκυλακάκης: Τα 750 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης θα καθυστερήσουν λίγους μήνες

«Θα επηρεάσει καθοριστικά τους ρυθμούς ανάπτυξης και τη δημοσιονομική πολιτική»

Το πακέτο των 750 δισ. ευρώ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης αποτελεί ένα πολύ σημαντικό ποσό για την ελληνική οικονομία καθώς αναμένεται να επηρεάσει καθοριστικά όχι μόνο τους ρυθμούς ανάπτυξης των επόμενων ετών αλλά και τη δημοσιονομική μας πολιτική.

Ωστόσο, με με άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη δημοσιονομική πολιτική της χώρας, Θόδωρος Σκυλακάκης, επισημαίνει πως η τελική διαμόρφωση αυτού του πακέτου που θα δοθεί ως στήριγμα στις χώρες που επλήγησαν από τον κοροναϊό, μπορεί να καθυστερήσει αρκετούς μήνες ακόμη.

Το πλήρες κείμενο του κ. Σκυλακάκη έχει ως εξής:

«Η διαπραγμάτευση του νέου μεγάλου ευρωπαϊκού πακέτου βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη με τη διαμόρφωση μιας ευρείας πλειοψηφίας που το υποστηρίζει σταθερά, αλλά και τις αντιρρήσεις που εξακολουθούν να προβάλλουν μικρότερα κράτη-μέλη του Βορρά και της Ανατολής. Η τελική διαμόρφωση του πακέτου φαίνεται ότι μπορεί να καθυστερήσει αρκετούς μήνες χωρίς κανείς στην Ευρώπη να έχει εν τούτοις αμφιβολία ότι το πακέτο θα υπάρξει και θα είναι αρκετά σημαντικό – ειδικά για την Ελλάδα – για να επηρεάσει καθοριστικά όχι μόνο τους ρυθμούς ανάπτυξης των επόμενων ετών αλλά και τη δημοσιονομική μας πολιτική. Το ίδιο το ύψος του πακέτου, ανεξαρτήτως της τελικής κατάληξής του, είναι τόσο μεγάλο ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία ότι όπως και να καταλήξει η διαπραγμάτευση θα επηρεάσει αποφασιστικά την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!