Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Σύνοδος Κορυφής: Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις κυρώσεις ο στόχος της Ελλάδας
[News]: Σύνοδος Κορυφής: Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις κυρώσεις ο στόχος της Ελλάδας

[News]: Σύνοδος Κορυφής: Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις κυρώσεις ο στόχος της Ελλάδας

Η ελληνική πλευρά θα απαιτήσει ξεκάθαρη και αυστηρή διατύπωση στο κείμενο συμπερασμάτων για την τουρκική προκλητικότητα

Μπροστά σε μία νέα μαραθώνια διπλωματική μάχη, με στόχο μια ξεκάθαρη και αυστηρή διατύπωση στο κείμενο συμπερασμάτων για τις συνέπειες της τουρκικής προκλητικότητας, βρίσκεται η ελληνική αποστολή στη Σύνοδο Κορυφής .

Το στίγμα των ελληνικών προθέσεων έδωσε, άλλωστε, και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής τονίζοντας ότι αναμένει απέναντι στην τουρκική «συνέπεια» των προκλήσεων την ευρωπαϊκή «συνέπεια» των κυρώσεων .

Η Αθήνα, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, αναμένει από την ηγεσία της Ε.Ε να βάλει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα στην Τουρκία, με το οποίο καθίσταται σαφές ότι το ευρωπαϊκό μαστίγιο των κυρώσεων δε θα ενεργοποιηθεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο, καθώς είναι ακόμα μακριά. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να φανεί έτοιμη να επιβάλλει κυρώσεις εφόσον η Τουρκία επιμείνει στο μονοπάτι των προκλήσεων και των παραβατικών συμπεριφορών απέναντι στην Ελλάδα.

Αύριο λοιπόν η ελληνική πλευρά αναμένει μια ξεκάθαρση διατύπωση, ενώ πάντα υπάρχει μια διαπραγμάτευση για το πώς θα καταλήξουν οι λέξεις στα κείμενα της Ε.Ε. Στο πλαίσιο αυτό είναι πιθανόν να υπάρξουν επιμέρους συναντήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού με ομολόγους του προκειμένου να συζητήσει αυτό το θέμα. Πάντως, αυτό που θέλει η Αθήνα είναι να γίνει σαφές ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρχει ένα ασφυκτικό πλαίσιο για την Τουρκία ώστε είτε να αλλάξει στρατηγική είτε να επιμείνει σε αυτή τη στάση και να υποστεί τις κυρώσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!