Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Σύνοδος Κορυφής: Η πρόταση της ελληνικής πλευράς για το νέο προσχέδιο των 27
[News]: Σύνοδος Κορυφής: Η πρόταση της ελληνικής πλευράς για το νέο προσχέδιο των 27

[News]: Σύνοδος Κορυφής: Η πρόταση της ελληνικής πλευράς για το νέο προσχέδιο των 27

Οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους πρέπει να κινείται το κείμενο συμπερασμάτων της ΕΕ σύμφωνα με την Ελλάδα

Μετά και την ολοκλήρωση της έκτακτης συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Νίκο Αναστασιάδη, την Άνγκελα Μέρκελ και τον Εμανουέλ Μακρόν, οι ηγέτες των 27 προσήλθαν στο επίσημο δείπνο, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Ύστερα από την απόρριψη από την Ελλάδα του πρώτου προσχεδίου για το κείμενο συμπερασμάτων αναφορικά με τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας που κρίθηκε γενικόλογο και μη αποδεκτό, στόχος της ελληνικής πλευράς είναι το σημείο του προσχεδίου στο οποίο θα αναφέρεται η τουρκική προκλητικότητα να αναδιατυπωθεί και να παρουσιαστεί εκ νέου στους 27, μετά από τις αντιρρήσεις και της Κύπρου.

Στο προσχέδιο που αρνήθηκε η Ελλάδα , δεν υπάρχει αναφορά σε κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας. Αυτό που αναφέρεται στο προσχέδιο που απορρίφθηκε από τη χώρα μας είναι πως η «ΕΕ θα χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία στη διάθεσή της ώστε να διασφαλίσει το σεβασμό της κυριαρχίας της Ελλάδας και της Κύπρου».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ , ο κυβ. εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας , η ελληνική πλευρά ζητά το κείμενο των συμπερασμάτων, να βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες:

«Ειδικά για το θέμα αυτό της ημερήσιας διάταξης που είναι ξανά η συζήτηση για το ποιον δρόμο ακολουθεί η Τουρκία που φαίνεται να ολισθαίνει μακριά από τη Δύση, το βασικό κείμενο που προτάθηκε ως πρώτη βάση συζήτησης δεν είναι αποδεκτό από την Ελλάδα. Και δεν είναι αποδεκτό γιατί δεν ήταν ισορροπημένο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!