Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [News]: Συνεργασία UEFA και ελληνικής ερευνητικής ομάδας για τις επιπτώσεις της παράτασης στους ποδοσφαιριστές
[News]: Συνεργασία UEFA και ελληνικής ερευνητικής ομάδας για τις επιπτώσεις της παράτασης στους ποδοσφαιριστές

[News]: Συνεργασία UEFA και ελληνικής ερευνητικής ομάδας για τις επιπτώσεις της παράτασης στους ποδοσφαιριστές

Τι βοηθά και τι όχι τους αθλητές

Ποιες είναι οι επιπτώσεις σε έναν ποδοσφαιριστή όταν οδηγηθεί στην παράταση ένας ποδοσφαιρικός αγώνας; Πόσος χρόνος απαιτείται για την πλήρη επαναφορά των ποδοσφαιριστών; Σε αυτά κι άλλα ερωτήματα απαντά μελέτη, την οποία η UEFA ανέθεσε στο SmArT Lab του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΠΘ) στα Τρίκαλα και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το SmArT Lab του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΠΘ) στα Τρίκαλα οποίο ανέλαβε να καθοδηγήσει μία πολυκεντρική μελέτη αξιολόγησης της επιβάρυνσης που δέχονται οι ποδοσφαιριστές κατά τη διάρκεια της παράτασης ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Η μελέτη ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2019 και ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2020 με την παρουσίαση των τελικών αποτελεσμάτων στην επιστημονική επιτροπή της UEFA . Οι αγώνες, με βάση τα στοιχεία του Τμήματος με παράταση έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα τα τελευταία 20 χρόνια σε τουρνουά εθνικών ομάδων (όπως το Παγκόσμιο κύπελλο της FIFA και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της UEFA) αλλά και συλλόγων (π.χ. το Champions League της UEFA).

Η φωτογραφία είναι του εργαστηρίου SmArT Lab του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Σε αυτές τις διοργανώσεις οι ποδοσφαιριστές μπορεί να χρειαστεί να συμμετέχουν σε διαδοχικούς αγώνες μέσα σε διάστημα μόλις 3 έως 4 ημερών. H μελέτη «The UEFA 120 min Study» έγινε με τη συνεργασία τριών Πανεπιστημίων: το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας , το University of Southern Denmark (SDU) στο Odense της Δανίας και το Πανεπιστήμιο «Parthenope» στη Νάπολη της Ιταλίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!