Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Συναινετικό διαζύγιο: Θα εκδίδεται με ένα «κλικ» από το σπίτι
[News]: Συναινετικό διαζύγιο: Θα εκδίδεται με ένα «κλικ» από το σπίτι

[News]: Συναινετικό διαζύγιο: Θα εκδίδεται με ένα «κλικ» από το σπίτι

Τα οκτώ βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει το ζευγάρι, οι δικηγόροι τους και ο συμβολαιογράφος μέχρι την άυλη έκδοσή του

Χωρίς χαρτιά και γραφειοκρατία θα εκδίδονται πλέον τα συναινετικά διαζύγια στη χώρα μας αφού το μόνο που θα απαιτείται θα είναι ένας απλός ηλεκτρονικός υπολογιστής ή το κινητό τηλέφωνο. Στην πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για το οικογενειακό δίκαιο που επιψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων προβλέπεται επί λέξει ότι «οι σύζυγοι μπορούν με έγγραφη συμφωνία ή κοινή ψηφιακή δήλωση να λύσουν τον γάμο τους.

Η έγγραφη συμφωνία καταρτίζεται μεταξύ των συζύγων ή η κοινή ψηφιακή δήλωση υποβάλλεται από αυτούς με την παρουσία ή με ψηφιακή σύμπραξη πληρεξούσιου δικηγόρου αντίστοιχα για καθέναν από αυτούς».

Όπως τονίζει ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας σήμερα στην εφημερίδα «Τα Νέα», «το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, υπό τον Κυριάκο Πιερρακάκη, υλοποιεί συνεχώς πολιτικές που αποδεικνύουν στην πράξη ότι το κράτος δεν είναι πια εμπόδιο, είναι πλέον η λύση. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το άυλο συναινετικό διαζύγιο, έργο στο οποίο έχει συμβάλει τα μέγιστα και ο γενικός γραμματέας Λεωνίδας Χριστόπουλος.

Στην ουσία, η διαδικασία έκδοσης του συναινετικού διαζυγίου θα μπορεί σύντομα να πραγματοποιείται ψηφιακά, μέσω του gov.gr , με μια απλή και γρήγορη διαδικασία. Έτσι, εξοικονομείται χρόνος, καταπολεμάται η γραφειοκρατία και απαλλάσσονται από την ταλαιπωρία του παρελθόντος τόσο οι πολίτες όσο και οι δικηγόροι». Σύμφωνα με το δημοσίευμα η διαδικασία περιλαμβάνει οκτώ βήματα.

Βήμα 1ο: Ο ένας εκ των δύο δικηγόρων που εκπροσωπούν το ζευγάρι συνδέεται στην εφαρμογή με τους κωδικούς taxisnet εισάγοντας τον αριθμό, τόμο, έτος της Ληξιαρχικής Πράξης Γάμου, τον κωδικό του ληξιαρχείου που το εξέδωσε και το επώνυμο ενός εκ των συζύγων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!