Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Συνεχίζεται το θρίλερ με την πρώτη κατοικία: Σκληρά παζάρια με τους θεσμούς – Τι ζητούν
[News]: Συνεχίζεται το θρίλερ με την πρώτη κατοικία: Σκληρά παζάρια με τους θεσμούς – Τι ζητούν

[News]: Συνεχίζεται το θρίλερ με την πρώτη κατοικία: Σκληρά παζάρια με τους θεσμούς – Τι ζητούν

Τι περιλαμβάνει το νέο πρόγραμμα «Γέφυρα»

Παράταση παίρνει το θρίλερ για τους πράσινους και κόκκινους δανειολήπτες με δάνεια που έχουν υποθήκη σε πρώτη κατοικία οι οποίοι έχουν πληγεί από τον κοροναϊό αλλά και για το νέο Πτωχευτικό πλαίσιο δεδομένου ότι μετά την 1η Αυγούστου δεν θα υπάρχει καμία προστασία της πρώτης κατοικίας.

Στις χθεσινές διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς συμφωνήθηκε ότι νοικοκυριά και επιχειρήσεις που θα τεθούν στο νέο καθεστώς πτώχευσης, θα «καθαρίζουν» πλήρως τρία χρόνια μετά την πτώχευση και στη διάρκεια της 3ετίας αυτής, θα πληρώνουν μόνον με βάση το εισόδημά τους και την περιουσία που τους έχει απομείνει.

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν αλλά στο οικονομικό επιτελείο θεωρούν ότι προλαβαίνουν να θέσουν σε δημόσια διαβούλευση μέχρι το τέλος Ιουλίου το νέο Πτωχευτικό, καθώς και το Πρόγραμμα- γέφυρα που προβλέπει την κρατική επιδότηση των μηνιαίων δόσεων κόκκινων και πράσινων δανείων «κορωνοϊοπληκτων».

Η χθεσινή τηλεδιάσκεψη του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής των θεσμών δεν κατέληξε σε οριστικές αποφάσεις, φαίνεται όμως να σχηματοποιείται το περιεχόμενο των δύο νομοσχεδίων που θα φέρει εντός του μήνα σε δημόσια διαβούλευση ο Χρήστος Σταϊκούρας, προκειμένου να εισαχθούν προς ψήφιση έως τέλος Αυγούστου στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη μεταξύ των δυο πλευρών διαπιστώθηκαν τα εξής:

- Οι θεσμοί αντιδρούν με την πρόταση της ελληνικής πλευράς για την ένταξη του συνόλου των κορωνόπληκτων δανείων στο πρόγραμμα της μηνιαίας κρατικής επιδότησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!