Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Συνασπισμός 55 οργανώσεων σε Ευρώπη και ΗΠΑ ενάντια στην εμπορική παρακολούθηση του διαδικτύου
[News]: Συνασπισμός 55 οργανώσεων σε Ευρώπη και ΗΠΑ ενάντια στην εμπορική παρακολούθηση του διαδικτύου

[News]: Συνασπισμός 55 οργανώσεων σε Ευρώπη και ΗΠΑ ενάντια στην εμπορική παρακολούθηση του διαδικτύου

Πιστεύουν ότι απειλούνται τα δικαιώματα των πολιτών

Την απαγόρευση της συνεχούς εμπορικής παρακολούθησης στο διαδίκτυο μέσω των διαφημίσεων, ζητούν από τις δημόσιες αρμόδιες αρχές και απ’ τις δύο πλευρές του Ατλαντικού μέσω επιστολών, 55 οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών (μεταξύ αυτών και η ΕΚΠΟΙΖΩ) και πάνω από 20 εμπειρογνώμονες.

Αυτό γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ ) και διευκρινίζει πως νέα μελέτη από τη Νορβηγική Οργάνωση Καταναλωτών (NCC) αναδεικνύει τις αρνητικές συνέπειες που η εν λόγω πρακτική έχει για τους καταναλωτές αλλά και την κοινωνία εν γένει.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «σε καθημερινή βάση οι καταναλωτές εκτίθενται σε συνεχή εμπορική παρακολούθηση μέσω του διαδικτύου. Η εν λόγω πρακτική οδηγεί σε χειραγώγηση, όπως και σε διάφορες μορφές απάτης, σε διακρίσεις και παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής. Εν ολίγοις, συλλέγονται πληροφορίες για τις προτιμήσεις μας, τις αγορές, την ψυχική και σωματική υγεία, τον σεξουαλικό μας προσανατολισμό, την τοποθεσία και τις πολιτικές μας απόψεις, τα οποία χρησιμοποιούνται συνδυαστικά, με το πρόσχημα της στοχευμένης διαφήμισης.

Η συλλογή και ο συνδυασμός πληροφοριών αναφορικά με εμάς δεν παραβιάζει μόνο το δικαίωμά μας στην ιδιωτικότητα, αλλά μας καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτους σε κάθε μορφή χειραγώγησης, σε διάφορες διακρίσεις και συγκεκριμένες μορφές απάτης, τα οποία έχουν αρνητικό αντίκτυπο και βλάπτουν τα άτομα, όπως και την κοινωνία στο σύνολό της».

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, στην Ευρώπη, το νέο σχέδιο νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA) δύναται να ορίσει το νομικό πλαίσιο για την εν λόγω απαγόρευση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!