Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Σείεται η γη στην Κρήτη: Κατέρρευσαν σπίτια από τα σημερινά 5,4 Ρίχτερ – Πάνω από 40 οι μετασεισμοί
[News]: Σείεται η γη στην Κρήτη: Κατέρρευσαν σπίτια από τα σημερινά 5,4 Ρίχτερ – Πάνω από 40 οι μετασεισμοί

[News]: Σείεται η γη στην Κρήτη: Κατέρρευσαν σπίτια από τα σημερινά 5,4 Ρίχτερ – Πάνω από 40 οι μετασεισμοί

Πολίτες βγήκαν στους δρόμους

Επιδεινώθηκε η κατάσταση στο Αρκαλοχώρι, από τη νέα σεισμική δόνηση των 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, λίγα λεπτά πριν τις οκτώ το πρωί.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Μινωα Πεδιάδος Ολγα Δραμουντάνη σε αρκετά κτίσματα που είχαν υποστεί ζημιές εμφανίζονται νέες καταρρεύσεις. Στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Μινώα Πεδιάδος η νέα σεισμική δόνηση προκάλεσε εκ νέου αναστάτωση, ενώ σε αρκετές περιοχές της ανατολικής Κρήτης που έγινε αισθητός ο σεισμός, πολίτες βγήκαν στους δρόμους όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται στην περιοχή με μικρότερους σεισμούς.

Είναι χαρακτηριστικό πως έχουν καταγραφεί πάνω από 40 μετασεισμοί με μέγεθος πάνω από 3 Ρίχτερ, ενώ οι σεισμολόγοι υποστηρίζουν πως η πλούσια μετασεισμική δραστηριότητα θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμα.

Συστάσεις και οδηγίες προς τους κατοίκους της περιοχής Αρκαλοχωρίου Κρήτης

Ο κύριος σεισμός είναι, κατά πάσα πιθανότητα, ο μεγάλος σεισμός που σημειώθηκε στην περιοχή Αρκαλοχωρίου του Ηρακλείου Κρήτης χθες το πρωί, σύμφωνα με τη Μόνιμη Ειδική Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικής Επικινδυνότητας και Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου του ΟΑΣΠ, έπειτα από τη συνεδρίαση που είχε χθες το βράδυ προκειμένου να εξεταστεί η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή. Παράλληλα, σε συνέχεια της συνεδρίασης και της σχετικής ενημέρωσης της Επιτροπής προς το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, το υπουργείο απευθύνει έκκληση προς τους κατοίκους της περιοχής, να αποφεύγουν τις κατασκευές που έχουν υποστεί βλάβη και να εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες αντισεισμικής προστασίας της ΓΓΠΠ.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Σε συνέχεια της συνεδρίασης της Μόνιμης Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικής Επικινδυνότητας και Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου του ΟΑΣΠ, χθες 27 Σεπτεμβρίου 2021, προκειμένου να εξεταστεί η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή Αρκαλοχωρίου Ηρακλείου Κρήτης, και σχετικής ενημέρωσης προς το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, επισημαίνεται:

Ο μεγάλος σεισμός που σημειώθηκε στην περιοχή χθες το πρωί (09.17΄) είναι κατά πάσα πιθανότητα ο κύριος σεισμός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!