Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Σερβία: Ο κορονοϊός δεν υποχωρεί, συνεχίζεται ο εμβολιασμός σε νοσοκομεία και γηροκομεία
[News]: Σερβία: Ο κορονοϊός δεν υποχωρεί, συνεχίζεται ο εμβολιασμός σε νοσοκομεία και γηροκομεία

[News]: Σερβία: Ο κορονοϊός δεν υποχωρεί, συνεχίζεται ο εμβολιασμός σε νοσοκομεία και γηροκομεία

Τα μέτρα περιορισμού είναι σχετικά χαλαρά σε σχέση με το πρώτο κύμα της πανδημίας

Η επιδημιολογική κατάσταση στη Σερβία παραμένει δύσκολη με τα κρούσματα να ανέρχονται, σε καθημερινή βάση, στα 2.000 περίπου. Ο εμβολιασμός, που ξεκίνησε στις 24 Δεκεμβρίου του 2020, εξελίσσεται ομαλά στα κοινωνικά ιδρύματα φροντίδας ηλικιωμένων και στα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό όπου εμβολιάζονται γιατροί και νοσηλευτές.

Στη Σερβία έχουν εγκριθεί μέχρι σήμερα από τον Οργανισμό Φαρμάκων δύο εμβόλια. Στις 20 Δεκεμβρίου του 2020 έλαβε έγκριση το εμβόλιο των εταιριών Pfizer-BioNtech ενώ πριν από δύο ημέρες εγκρίθηκε και το ρωσικό Sputnik V, ωστόσο μία μικρή παρτίδα αυτών των εμβολίων έχει φτάσει μέχρι σήμερα στη χώρα. Από το εμβόλιο των Pfizer-BioNtech έφτασαν 4.800 δόσεις ενώ από το ρωσικό 2.600 δόσεις. Στην διαδικασία έγκρισης βρίσκεται και το κινέζικο εμβόλιο Sinopharm. Η Σερβία μέχρι σήμερα προπλήρωσε 1,8 εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου Pfizer-BioNtech που θα παραδοθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Ο εμβολιασμός θα είναι προαιρετικός και οι πολίτες θα μπορούν να επιλέξουν με ποιο εμβόλιο επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Τα μέτρα περιορισμού είναι σχετικά χαλαρά σε σχέση με το πρώτο κύμα της πανδημίας στις αρχές του 2020. Όλα τα καταστήματα λειτουργούν μέχρι τις 8:00 η ώρα το βράδυ, η μάσκα είναι υποχρεωτική μόνο στους κλειστούς χώρους ενώ δεν υπάρχουν απαγορεύσεις στην κυκλοφορία των πολιτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!