Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Σεντένο – Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα θα βγει ισχυρότερη από την κρίση
[News]: Σεντένο – Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα θα βγει ισχυρότερη από την κρίση

[News]: Σεντένο – Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα θα βγει ισχυρότερη από την κρίση

Θέσαμε τη βάση για ισχυρή ανάπτυξη της οικονομίας το 2021 τόνισε ο υπουργός Οικονομικών

Την πεποίθησή τους ότι η Ελλάδα θα βγει ισχυρότερη από την κρίση του κοροναϊού, καθώς η κυβέρνηση έλαβε γρήγορα μέτρα και η οικονομία της ήταν σε καλή κατάσταση, όταν ξεκίνησε η κρίση, εξέφρασαν ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις , σε διαδικτυακό συνέδριο του Economist με τίτλο: «Ευρωζώνη: Αναζητώντας το “εμβόλιο” για τον κοροναϊό».

Στο ίδιο συνέδριο, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αναφέρθηκε στα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, τονίζοντας ότι δημιούργησε τη βάση για ισχυρή ανάπτυξη της οικονομίας το 2021. Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι η κυβέρνηση δεν θα χρησιμοποιήσει το «μαξιλάρι» ρευστότητας των 15,7 δισ. ευρώ που είχε σχηματισθεί με κεφάλαια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), ενώ είπε ότι το β΄ εξάμηνο θα επανεξετάσει η κυβέρνηση αν θα προχωρήσει σε πρόωρη αποπληρωμή ενός δεύτερου τμήματος των δανείων που έχει πάρει η Ελλάδα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να έχει μετά τη φετινή ύφεση μία παρατεταμένη περίοδο ανάπτυξης της οικονομίας της, με πιθανή αύξηση του μακροπρόθεσμου ρυθμού ανάπτυξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!