Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Σχεδόν 100 οικογένειες στέλνονται πίσω στο Ιράκ από τον καταυλισμό Αλ-Χολ
[News]: Σχεδόν 100 οικογένειες στέλνονται πίσω στο Ιράκ από τον καταυλισμό Αλ-Χολ

[News]: Σχεδόν 100 οικογένειες στέλνονται πίσω στο Ιράκ από τον καταυλισμό Αλ-Χολ

Είναι το «πρώτο κύμα» που οργανώθηκε βάσει συμφωνίας μεταξύ της Βαγδάτης και του διεθνούς συναπισμού υπό τις ΗΠΑ

Σχεδόν 100 ιρακινές οικογένειες θα επιστρέψουν στο Ιράκ μετά την αναχώρησή τους σήμερα από τον καταυλισμό εκτοπισμένων Αλ-Χολ στη βορειοανατολική Συρία, όπου κρατούνται κυρίως συγγενείς τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο δύο τοπικοί Σύριοι αξιωματούχοι.

«Την Τρίτη, 94 ιρακινές οικογένειες, δηλαδή 381 άνθρωποι, έφυγαν από τον καταυλισμό Αλ-Χολ, με τη συνοδεία του ιρακινού στρατού», δήλωσε αξιωματούχος της ημιαυτόνομης κουρδικής διοίκησης στη βορειοανατολική Συρία που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Δεν υπήρξε άμεση επιβεβαίωση από την πλευρά του Ιράκ.

«Οι ιρακινές οικογένειες αναχώρησαν από τον καταυλισμό Αλ-Χολ για το ιρακινό έδαφος», δήλωσε επίσης αξιωματούχος ασφαλείας στο Αλ-Χολ ζητώντας να μην κατονομαστεί.

Ο προσφυγικός καταυλισμός Αλ-Χολ διαμορφώθηκε σε μια πραγματική πόλη γεμάτη από σκηνές όπου ζουν σχεδόν 62.000 άνθρωποι, οι μισοί από τους οποίους είναι Ιρακινοί σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Ο διεθνής οργανισμός έχει προειδοποιήσει πολλές φορές για επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας.

Στον καταυλισμό βρίσκονται πολίτες, Σύριοι και Ιρακινοί, οι οποίοι διέφυγαν από τις μεγάλες μάχες κατά του Ισλαμικού Κράτους (IS), αλλά και οικογένειες που συνδέονται με τους τζιχαντιστές.

Μετά την κατάληψη τεράστιων περιοχών από το 2014 έως το 2017 στη Συρία και το Ιράκ, το Ισλαμικό Κράτος είχε αλλεπάλληλες ήττες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!