Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Το σχέδιο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας από την επιτροπή Πισσαρίδη
[News]: Το σχέδιο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας από την επιτροπή Πισσαρίδη

[News]: Το σχέδιο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας από την επιτροπή Πισσαρίδη

Μητσοτάκης: Θα αλλάξει τον παραγωγικό ιστό της χώρας – Πολλές προτάσεις ήδη υλοποιούνται

Τον οδικό χάρτη της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας παρουσίασε σήμερα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η «Επιτροπή Πισσαρίδη», η οποία μέσω τηλεδιάσκεψης παρουσίασε την ενδιάμεση έκθεσή της για το σχέδιο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Ο πρωθυπουργός στην παρέμβασή του, χαρακτήρισε την έκθεση ως «ένα πυκνό σχέδιο το οποίο φιλοδοξεί να αλλάξει τον ίδιο τον παραγωγικό ιστό της χώρας και θέτει στόχους οι οποίοι εφόσον μπορέσουμε να τους πετύχουμε, θα μιλάμε πράγματι για μια μεταμόρφωση της ελληνικής οικονομίας». Κεντρικός στόχος, όπως επισήμανε, «είναι η ενίσχυση της παραγωγικότητας, η συστηματική αύξηση των εξαγωγών η στενότερη διασύνδεση της παραγωγής με την τεχνολογία και την καινοτομία, η ενίσχυση της εργασίας».

Επίσης, τόνισε ότι διαπίστωσε ότι πολλές από τις προτάσεις της έκθεσης κινούνται στη γραμμή όχι απλώς των προγραμματικών δηλώσεων, αλλά των κυβερνητικών δράσεων που έχουν ήδη δρομολογηθεί. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της έκθεσης επισημάνθηκε η ανάγκη για τη μέγιστη δυνατή κοινωνική συναίνεση, ενώ έγινε λόγος για ένα νέο συμβόλαιο μεταξύ του κόσμου της εργασίας, της παραγωγής και της πολιτικής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τα μέλη της Επιτροπής, τους καθηγητές κ.κ. Πισσαρίδη, Βέττα, Βαγιανό και Μεγήρ, για τη δουλειά που έκαναν και την οποία χαρακτήρισε εξαιρετική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!