Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Σαρωτικοί έλεγχοι στα πλοία – Γιατί πρέπει να είστε στο λιμάνι μία ώρα πριν την αναχώρηση
[News]: Σαρωτικοί έλεγχοι στα πλοία – Γιατί πρέπει να είστε στο λιμάνι μία ώρα πριν την αναχώρηση

[News]: Σαρωτικοί έλεγχοι στα πλοία – Γιατί πρέπει να είστε στο λιμάνι μία ώρα πριν την αναχώρηση

Τι ισχύει για τους ανήλικους

Απαραίτητο είναι από σήμερα, Δευτέρα 5 Ιουλίου, το πιστοποιητικό εμβολιασμού , για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο ή μοριακό ή rapid test για να ταξιδέψουν με πλοία.

  • Το πράσινο πιστοποιητικό μπορούν να εκδόσουν όσοι έχουν εμβολιαστεί, ωστόσο σε ισχύ τίθεται 14 μέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.
  • Όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως, αλλά δεν έχουν περάσει 14 μέρες, υποχρεούνται επίσης να υποβληθούν σε rapid (24 ωρών) ή PCR (72 ωρών) τεστ.
  • Όσοι έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο, θα πρέπει να έχουν μαζί τους το πιστοποιητικό νόσησης.

Τι ισχύει για τους ανήλικους

Για τους 12-18 ετών (γεννημένοι πριν τις 30.6.2009) η υποχρέωση καλύπτεται με βεβαίωση αρνητικού self-test από τον κηδεμόνα, 24 ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου.

Οι κάτω των 12 ετών (γεννημένοι μετά την 1.7.2009) ταξιδεύουν ελεύθερα.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την επιστροφή από τα νησιά συνιστάται η διενέργεια self-test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών.

Γιατί πρέπει να είστε στο λιμάνι μία ώρα πριν την αναχώρηση

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του star για την αποφυγή καθυστερήσεων, παρακαλούνται οι επιβάτες να προσέρχονται στα λιμάνια για την επιβίβασή τους τουλάχιστον μια ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα απόπλου.

  • Όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να φέρουν σε έγχαρτη ή ηλεκτρονική μορφή το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τη βεβαίωση αρνητικής διάγνωσης του εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR ή του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου rapid test ή το πιστοποιητικό νόσησης, όπως εξάγονται με τη μορφή ψηφιακού ή εκτυπωμένου αντιγράφου από την πλατφόρμα gov.gr .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!