Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Σαρηγιάννης: Ανοικτό λιανεμπόριο και Γυμνάσια θα «φέρουν» 2000 ημερήσια κρούσματα
[News]: Σαρηγιάννης: Ανοικτό λιανεμπόριο και Γυμνάσια θα «φέρουν» 2000 ημερήσια κρούσματα

[News]: Σαρηγιάννης: Ανοικτό λιανεμπόριο και Γυμνάσια θα «φέρουν» 2000 ημερήσια κρούσματα

«Στο τέλος του χρόνου αναμένουμε την ανοσία αγέλης» σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής

«Καμπανάκι» κινδύνου για τυχόν ταυτόχρονο άνοιγμα των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων (πέραν δημοτικών και νηπιαγωγείων) και του λιανεμπορίου , χτύπησε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης Καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Σαρηγγιάννης εξήγησε ότι αν ανοίξουν το λιανικό εμπόριο και τα Γυμνάσια ταυτόχρονα θα έχουμε μεγαλύτερα διασπορά και μπορεί να φτάσουμε τα 2000 κρούσματα τη μέρα. Αυτό, όπως τόνισε, δεν θα το αντέξει το σύστημα υγείας. «Αυτό θα είναι η αρχή του τρίτου κύματος, το οποίο αν το αφήναμε να εξελιχθεί, τέλος Μαρτίου θα βλέπαμε την κορύφωση».

Παράλληλα ανέφερε πως αν μείνουν ανοιχτά μόνο τα δημοτικά «θα πάμε καλά».

Ο κ. Σαρηγιάννης, από την πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, προτείνει να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 18 Ιανουαρίου με τη μέθοδο click away και με επιδοτήσεις για την απολύμανση του αέρα των εσωτερικών χώρων. Να μην ανοίξει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εκτός ίσως από την Γ’ Λυκείου. «Ταυτόχρονο άνοιγμα δευτεροβάθμιας και λιανεμπορίου θα είναι προβληματικό.»

Στις 11-12 του μηνός περιμένουμε τα αποτελέσματα της Πρωτοχρονιάς, προσέθεσε η κα Παγώνη.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς και την ανοσία της αγέλης, ο κ. Σαρηγιάννης είπε ότι περιμένουμε ανοσία στο τέλος του χρόνου, στην καλή περίπτωση.

«Λόγω του καιρού και με δεδομένο ότι δεν κάνουμε κανονικό άνοιγμα, αν πάμε έτσι, τον Ιούνιο θα έχουμε μια σημαντική μείωση των κρουσμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!