Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Σε ρυθμούς ΔΕΘ η κυβέρνηση – Κλειδώνει το πακέτο των προσωρινών και μόνιμων μειώσεων φόρων
[News]: Σε ρυθμούς ΔΕΘ η κυβέρνηση – Κλειδώνει το πακέτο των προσωρινών και μόνιμων μειώσεων φόρων

[News]: Σε ρυθμούς ΔΕΘ η κυβέρνηση – Κλειδώνει το πακέτο των προσωρινών και μόνιμων μειώσεων φόρων

Τι θα ανακοινώσει το Σάββατο ο Μητσοτάκης

Σε ρυθμούς ΔΕΘ κινείται το οικονομικό επιτελείο. Οι συσκέψεις, οι τηλεδιασκέψεις, τα τηλέφωνα έχουν πάρει «φωτιά» καθώς μέχρι τα μέσα της εβδομάδας θα πρέπει να κλειδώσει το πακέτο των μέτρων στήριξης και φοροελαφρύνσεων που θα ανοίξει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου. «Θα υπάρξουν προβλέψεις για μειώσεις φόρων» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει δηλώσει ο Χρήστος Σταϊκούρας αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Στο υπουργείο Οικονομικών έχει πέσει σιγή ασυρμάτου. «Μην περιμένετε να σας πω αυτά που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ» είναι η απάντηση που δίνουν τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου στην ερώτηση «ποιους φόρους σχεδιάζει να μειώσει η κυβέρνηση το 2021».

Ολα εξαρτώνται και συνδέονται με την ένταση και την έκταση της υγειονομικής κρίσης. Για όσο διάστημα η ελληνική οικονομία θα στροβιλίζεται στη δίνη της πανδημίας οι μόνιμες μειώσεις φόρων μάλλον θα παραμένουν «παγωμένες» ενώ θα διατηρούνται τα προσωρινά μέτρα όπως η μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια, τον καφέ, το τουριστικό πακέτο και τα μέτρα στήριξης για εργαζόμενους και επαγγελματικούς κλάδους που πλήττονται ιδιαίτερα από την κρίση του κορωνοϊού.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας δηλώνει ότι η κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2021 είναι «η πιο δύσκολη κατάρτιση προϋπολογισμού που έχει βιώσει την τελευταία δεκαετία» αφού λείπουν σημαντικά κομμάτια από το παζλ για να μπορεί να μιλήσει κανείς για βασικές παραδοχές, στόχους και προβλέψεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!