Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Ρεύμα: Επιδότηση 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα – Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
[News]: Ρεύμα: Επιδότηση 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα – Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

[News]: Ρεύμα: Επιδότηση 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα – Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Προβλέπεται, επίσης, αύξηση 20% στο επίδομα θέρμανσης

Επιδότηση των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας με το ποσό των 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες κατανάλωσης κάθε μήνα προβλέπει το σχέδιο για την προστασία των καταναλωτών που τίθεται σε εφαρμογή με απόφαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Η στήριξη αφορά σε όλους τους καταναλωτές χαμηλής τάσης ανεξάρτητα από τον πάροχο με τον οποίον είναι συμβεβλημένοι ενώ σε ό,τι αφορά τη ΔΕΗ , θα επεκταθεί η εκπτωτική πολιτική που ήδη ισχύει, καλύπτοντας πλήρως τις ανατιμήσεις που θα είχε ένα μέσο νοικοκυριό με κατανάλωση έως 600 kWh ανά μήνα.

Αυτά επισημαίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ανακοίνωση αναφορικά με τις κυβερνητικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση των αναμενόμενων ανατιμήσεων στην ενέργεια εξαιτίας κυρίως της αύξησης των τιμών του φυσικού αερίου και των δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.

Όπως τονίζει το ΥΠΕΝ, με αυτά τα μέτρα θα αντισταθμιστεί σχεδόν το σύνολο των εκτιμώμενων ανατιμήσεων έως το τέλος του έτους για ένα μέσο νοικοκυριό. Από τον επόμενο μήνα το ύψος της στήριξης θα εμφανίζεται σε διακριτή γραμμή στους λογαριασμούς ρεύματος προκειμένου να γίνεται εύκολα αντιληπτό από όλους τους πολίτες.

Για την εξειδίκευση των μέτρων στήριξης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας , έχει συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη αύριο, Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή της ΡΑΕ και όλων των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!