Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: «Ψευτογιατρός»: Απορρίφθηκαν τα αιτήματα για αναβολή ή διακοπή της δίκης λόγω της νοσηλείας του με κορονοιό
[News]: «Ψευτογιατρός»: Απορρίφθηκαν τα αιτήματα για αναβολή ή διακοπή της δίκης λόγω της νοσηλείας του με κορονοιό

[News]: «Ψευτογιατρός»: Απορρίφθηκαν τα αιτήματα για αναβολή ή διακοπή της δίκης λόγω της νοσηλείας του με κορονοιό

Ο εισαγγελέας έδρας χαρακτήρισε την υπόθεση «πρωτόγνωρη για τα ελληνικά χρονικά»

Ωσεί παρόντος του κατηγορούμενου «Δόκτορα Κόντου» θα συνεχιστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (ΜΟΔ) η εκδίκαση της υπόθεσης για τη δράση του 48χρονου αποκαλούμενου «ψευτογιατρού» και των συγκατηγορουμένων του που κόστισε τη ζωή σε 12 ασθενείς αλλά και την τραγική ραγδαία επιβάρυνση της υγείας άλλων 14 πασχόντων από σοβαρές παθήσεις.

Το δικαστήριο, υπό τον ασφυκτικό χρόνο της λήξης του ανώτατου ορίου προφυλάκισης του «Dr Kontos» στις 16 Δεκεμβρίου , αποφάσισε να προχωρήσει τη διαδικασία χωρίς την εξουσιοδότηση του βασικού κατηγορούμενου, που νοσηλεύεται με κορονοϊό, προς τους συνηγόρους του και να απορρίψει τα αιτήματα που υπέβαλε για διακοπή της δίκης.

Υπέρ της συνέχισης της διαδικασίας τάχθηκε και ο εισαγγελέας Έδρας, ο οποίος χαρακτήρισε την υπόθεση «πρωτόγνωρη για τα ελληνικά χρονικά» και τόνισε πως ο κατηγορούμενος εμφανιζόμενος ως διακεκριμένος ογκολόγος, δεν μερίμνησε εγκαίρως για την εξουσιοδότηση προς τους συνηγόρους του: «Θεωρούμε υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες ότι ο κατηγορούμενος επέλεξε να μην εκπροσωπείται» είπε.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ανέφερε: «Με προβλημάτισε συνειδησιακά το θέμα της εκπροσώπησης του κατηγορούμενου. Το δικαίωμα στην αυτοπρόσωπη παρουσία του κατηγορουμένου δεν είναι απόλυτο. Θεωρούμε ότι υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες ο κατηγορούμενος επέλεξε να μην εκπροσωπείται. Είναι μια δίκη τεράστια και πρωτόγνωρη στα ελληνικά χρονικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!