Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Οι προβληματισμοί του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο
[News]: Οι προβληματισμοί του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

[News]: Οι προβληματισμοί του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

Στάλθηκε επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη

Πέντε προβληματισμούς εκφράζει, με επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, διατυπώνοντας τις θέσεις του επιμελητηρίου επί του νέου εργασιακού νομοσχεδίου.

To EΕΑ χαιρετίζει το σχέδιο νόμου και την προσπάθεια εκσυγχρονισμού του ελληνικού εργατικού δικαίου με την εισαγωγή ρυθμίσεων, ωστόσο, εκφράζει τους προβληματισμούς του για ορισμένες από τις διατάξεις του σχεδίου νόμου.

Συνοπτικά, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του επιμελητηρίου, τα βασικά σημεία είναι τα εξής:

- Ψηφιακή κάρτα εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Επισημάνθηκαν σημαντικά πρακτικά ζητήματα, όπως η δαπάνη εγκατάστασης των απαιτούμενων συστημάτων εντός της επιχείρησης. Ζητήθηκε η προ της εφαρμογής του νόμου διευκρίνιση σχετικά με το αν θα επιδοτηθεί το κόστος εγκατάστασης μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και υπό ποιες προϋποθέσεις και προτάθηκε, στην περίπτωση που οι επιχειρήσεις καλύψουν το κόστος και εν συνεχεία επιδοτηθούν για τη σχετική δαπάνη, αυτή να αφαιρεθεί από τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων τους προς αποφυγή περαιτέρω επιβάρυνσης. Τέθηκε το ζήτημα εκτέλεσης εργασιών εργαζομένων εκτός του κύριου τόπου εργασίας τους, καθώς φημολογείται η δημιουργία ψηφιακής εφαρμογής (σε κινητές συσκευές), για την οποία ζητήθηκαν διευκρινίσεις ως προς τον έλεγχο ορθής καταχώρισης της εργασίας από τον εργαζόμενο και την πρόληψη από τον εργοδότη τυχόν παραβάσεων προς αποφυγή δυσμενέστατων διοικητικών κυρώσεων (πχ πρόστιμο 10.500 ευρώ/εργαζόμενο για τη μη ενεργοποίηση ψηφιακής κάρτας) των οποίων το επιμελητήριο δηλώνει ότι αιτήθηκε της άμεσης επαναξιολόγησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!