Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Πρόβλημα με την τροφοδοσία σαμπάνιας για τα Χριστούγεννα στη Βρετανία
[News]: Πρόβλημα με την τροφοδοσία σαμπάνιας για τα Χριστούγεννα στη Βρετανία

[News]: Πρόβλημα με την τροφοδοσία σαμπάνιας για τα Χριστούγεννα στη Βρετανία

Οι εισαγωγείς καλούν την κυβέρνηση να δράσει μπροστά στην έλλειψη οδηγών

Οι Βρετανοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με έλλειψη σαμπάνιας τα Χριστούγεννα; Ο τομέας των οίνων και αλκοολούχων ποτών της Βρετανίας εκφράζει ανησυχία σχετικά με την έλλειψη οδηγών φορτηγών, που πλήττει τη χώρα, καλώντας την κυβέρνηση να δράσει, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν άδεια ράφια κατά τη διάρκεια των εορτών.

Η κυβέρνηση πρέπει «να λάβει επείγοντα μέτρα», ζητάει σήμερα, σε ένα δελτίο τύπου, η ένωση WSTA, επισημαίνοντας πως «η αύξηση του κόστους και το χάος της αλυσίδας εφοδιασμού καθυστερούν τις παραδόσεις των οίνων και των αλκοολούχων ποτών» και οι εισαγωγές χρειάζονται αυτήν τη στιγμή «έως και τον πενταπλάσιο χρόνο σε σύγκριση με πριν από ένα έτος».

Στην επιστολή, που υπογράφουν 49 επιχειρήσεις του κλάδου, μεταξύ άλλων τα τοπικά παραρτήματα των Moët Hennessy και Pernod Ricard, η ένωση οίνων και αλκοολούχων ποτών καλεί τον υπουργό Μεταφορών Γκραντ Σαπς να ενεργήσει «πριν από την περίοδο των Χριστουγέννων ».

Παραγγελίες, που άλλοτε αποστέλλονταν σε δύο ή τρεις ημέρες, «γνωρίζουν σήμερα καθυστερήσεις επεξεργασίας 15 ημερών» και το κόστος των μεταφορέων «έχει αυξηθεί κατά περίπου 7%», συνεχίζει η ένωση, καθώς οι οδηγοί, τους οποίους «πολιορκούν» οι μεταφορικές εταιρείες, βλέπουν τις αμοιβές τους να αυξάνονται, επισημαίνεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κρίση στις αλυσίδες εφοδιασμού, την οποία τροφοδοτεί κυρίως η έλλειψη οδηγών φορτηγών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!