Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Πρόβλεψη για ύφεση 7,5% από την Εθνική Τράπεζα
[News]: Πρόβλεψη για ύφεση 7,5% από την Εθνική Τράπεζα

[News]: Πρόβλεψη για ύφεση 7,5% από την Εθνική Τράπεζα

Σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας μετά την ύφεση – ρεκόρ 15,2% το δεύτερο τρίμηνο του έτους

Για βελτίωση της εικόνας της ελληνικής οικονομίας στο τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2020 κάνουν λόγο αναλυτές της Εθνικής Τράπεζας.

Οι αναλυτές της Τράπεζας τοποθετούν τον πήχη της ύφεσης φέτος στα επίπεδα του 7,5%, ενώ, εκτιμούν ότι θα υπάρξει σημαντική αύξηση του ΑΕΠ της τάξης του 5% περίπου, σε εποχικά διορθωμένη τριμηνιαία βάση, το 3ο τρίμηνο και μια μέση ετήσια μείωση του ΑΕΠ κατά 7,5% το 2020, με τάσεις περαιτέρω επιτάχυνσης, το 4ο τρίμηνο. Στο τέλος του έτους προβλέπεται μείωση στην δραστηριότητα κατά «μόνο» 3,4% σε σχέση με το τέλος του 2019.

Ενθαρρυντικά σημάδια για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας εκπέμπουν:

- Ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων συρρικνώθηκε κατά 16,4% ετησίως τον Ιούνιο, συγκριτικά με 29,6% ετησίως την περίοδο Απριλίου-Μαΐου (επιχειρήσεις με διπλογραφικά βιβλία).

- Η μεταποιητική παραγωγή υποχώρησε κατά 1% τον Ιούνιο έναντι 10,2% ετησίως κατά μ.ο. τον Απρίλιο-Μάιο.

- Η κατανάλωση ρεύματος στην υψηλή τάση, που συνδέεται με τη ζήτηση από τη βιομηχανία, ανέκαμψε οριακά τον Ιούλιο κατά 1% ετησίως, μετά από συρρίκνωση 18,2% ετησίως κατά μ.ο. το 2ο τρίμηνο.

- Οι εξαγωγές αγαθών εκτός πετρελαίου, σε τρέχουσες τιμές, αυξήθηκαν κατά 9,2% ετησίως τον Ιούλιο κατόπιν πτώσης 5,5% ετησίως το 2ο τρίμηνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!