Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Τι προβλέπει η απόφαση για τη φορολογική μετανάστευση συνταξιούχων στην Ελλάδα
[News]: Τι προβλέπει η απόφαση για τη φορολογική μετανάστευση συνταξιούχων στην Ελλάδα

[News]: Τι προβλέπει η απόφαση για τη φορολογική μετανάστευση συνταξιούχων στην Ελλάδα

Οι όροι και η διαδικασία

Τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία υπαγωγής στον εναλλακτικό τρόπο φορολόγησης του Non-Dome που προβλέπει φορολόγηση των εισοδημάτων με συντελεστή 7% για τους συνταξιούχους του εξωτερικού που θα μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα καθορίζει απόφαση που υπογράφουν οι Απόστολος Βεσυρόπουλος και Γιώργος Πιτσιλής.

Με την απόφαση ενεργοποιείται το κίνητρο που δίνεται στους συνταξιούχους του εξωτερικού να μεταναστεύσουν στη χώρα μας . Εφόσον η αίτηση τους γίνει δεκτή, θα καταβάλουν κάθε χρόνο αυτοτελή φόρο με συντελεστή 7% για το σύνολο του εισοδήματός τους που αποκτήθηκε στην αλλοδαπή.

Πιο συγκεκριμένα η απόφαση ορίζει τα εξής

Προϋποθέσεις

1. Tο φυσικό πρόσωπο, δικαιούχος εισοδήματος από σύνταξη, που προκύπτει στην αλλοδαπή, το οποίο μεταφέρει τη φορολογική κατοικία του στην Ελλάδα, υπάγεται σε εναλλακτικό τρόπο φορολόγησης για το εισόδημα που προκύπτει στην αλλοδαπή, εφόσον σωρευτικά:

α) δεν ήταν φορολογικός κάτοικος της Ελλάδος τα προηγούμενα πέντε (5) από τα έξι (6) έτη πριν από τη μεταφορά της φορολογικής κατοικίας του στην Ελλάδα, και

β) μεταφέρει τη φορολογική του κατοικία από κράτος με το οποίο είναι σε ισχύ συμφωνία διοικητικής συνεργασίας στον τομέα της φορολογίας με την Ελλάδα.

2. Για την απόδειξη της ιδιότητας του δικαιούχου εισοδήματος από συντάξεις που προκύπτουν στην αλλοδαπή, απαιτείται η προσκόμιση οποιουδήποτε εγγράφου από τον ασφαλιστικό φορέα ή άλλη δημόσια αρχή ή επαγγελματικό ταμείο ή ασφαλιστική εταιρία, από το οποίο να προκύπτει η καταβολή σύνταξης, στην αλλοδαπή, από κύριο και επικουρικό φορέα υποχρεωτικής ασφάλισης, από επαγγελματικά ταμεία που έχουν συσταθεί με νόμο, ή η καταβολή ασφαλίσματος (εφάπαξ ή με τη μορφή περιοδικής παροχής) στο πλαίσιο ομαδικών ασφαλιστηρίων συνταξιοδοτικών συμβολαίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!