Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Πρωτογενές έλλειμμα 6,6 δισ. ευρώ στο 8μηνο του 2020
[News]: Πρωτογενές έλλειμμα 6,6 δισ. ευρώ στο 8μηνο του 2020

[News]: Πρωτογενές έλλειμμα 6,6 δισ. ευρώ στο 8μηνο του 2020

Στα 4,38 δισ. ευρώ η υπέρβαση στις δαπάνες

Πρωτογενές έλλειμμα ύψους 6,607 δισ. ευρώ καταγράφηκε στον προϋπολογισμό στα τέλη Αυγούστου, όπως έκανε σήμερα γνωστό ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε στο 8μηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2020 σε 28.930 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 3.524 εκατ. ευρώ ή 10,9% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2020, γεγονός που οφείλεται κυρίως στη μείωση της οικονομικής δραστηριότητας λόγω της υγειονομικής κρίσης, καθώς και στην επίπτωση από τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπισή της.

Η εικόνα των φορολογικών εσόδων ήταν καλύτερη τον Αύγουστο σε σχέση με τους προηγούμενες μήνες. «Tα φορολογικά έσοδα του μηνός Αυγούστου ήταν πολύ καλύτερα του αναμενομένου» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης προσθέτοντας ότι «έφτασαν στο ύψος των εσόδων της αρχικής πρόβλεψης του προϋπολογισμού του 2020 και ήταν κατά 400 εκ. περισσότερα από τις επικαιροποιημένες μηνιαίες εκτιμήσεις που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας. Είναι δηλαδή 400 εκ. πάνω σε σχέση με τις προβλέψεις μας που έχουν λάβει υπόψη τις επιπτώσεις της πανδημίας. Η επίδοση αυτή έχει προφανώς και κάποια συγκυριακά χαρακτηριστικά, όμως με βεβαιότητα αντανακλά στη διατήρηση της κουλτούρας πληρωμών των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων και στην αυξημένη ρευστότητα που έχει επιτευχθεί στην οικονομία με τα πολλαπλά μέτρα τα οποία έλαβε η κυβέρνηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!