Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Προσχέδιο προϋπολογισμού: Προβλέπει ανάκαμψη 7,5% το 2021
[News]: Προσχέδιο προϋπολογισμού: Προβλέπει ανάκαμψη 7,5% το 2021

[News]: Προσχέδιο προϋπολογισμού: Προβλέπει ανάκαμψη 7,5% το 2021

Όλες οι προσωρινές μειώσεις φόρων που ενεργοποιούνται το επόμενο έτος

Ανάπτυξη στα επίπεδα του 7,5% μέσα στο 2021 και πρωτογενές έλλειμμα στην περιοχή του 1% του ΑΕΠ θα προβλέπει το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2021 που καταθέτει σήμερα στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Το προσχέδιο θα έχει ένα βασικό σενάριο το οποίο θα στηρίζεται στην πρόβλεψη ότι το 2021 θα ανακτηθεί το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών που θα προκύψουν φέτος στο ΑΕΠ λόγω της πανδημίας.

Η κυβέρνηση με το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού θα επιχειρήσει να στείλει το μήνυμα ότι η οικονομία θα μπορέσει να γυρίσει στα προ κοροναϊού επίπεδα το 2022. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα βασικά οικονομικά μεγέθη έχουν στηριχθεί στην εκτίμηση ότι η ύφεση φέτος θα διαμορφωθεί στο επίπεδο του 8,2%. Για το 2021 θα προβλεφθεί ανάπτυξη πέριξ του 7,5% με την εισροή των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Η εκτίμηση για σημαντικό ποσοστό ανάκαμψης θα στηριχτεί σε δύο βασικές παραδοχές:

1. Ο τουρισμός θα ανακτήσει ένα σημαντικό τμήμα των φετινών απωλειών και ότι θα μπορέσει μέσα στο 2021 να φέρει στα κρατικά ταμεία περίπου το 60% των εσόδων του 2019.

2. Από τα ευρωπαϊκά κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης θα εισρεύσουν το επόμενο έτος στην ελληνική οικονομία περίπου 5 δισ. ευρώ.

Στον προϋπολογισμό ενσωματώνονται τα προσωρινά μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα:

-Η κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης το 2021 για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, φορολογούμενους που εισπράττουν εισοδήματα από ενοίκια και μερίσματα.

- Παράταση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 13%, έως τον Απρίλιο του 2021, στις μεταφορές, στον καφέ, στους κινηματογράφους, τα θέατρα και στο τουριστικό πακέτο, με κόστος 150 εκατ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!