Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Προκαλεί ξανά ο Ακάρ: Στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά που δεν έχουν παραχωρηθεί στην Ελλάδα με συνθήκες
[News]: Προκαλεί ξανά ο Ακάρ: Στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά  που δεν έχουν παραχωρηθεί στην Ελλάδα με συνθήκες

[News]: Προκαλεί ξανά ο Ακάρ: Στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά που δεν έχουν παραχωρηθεί στην Ελλάδα με συνθήκες

«Ενώ εμείς περιμένουμε να λύσουμε το θέμα αυτό με συνομιλίες και με ειρηνικό τρόπο, εκείνοι προσπαθούν να τα οικειοποιηθούν»

Προκλητικός εμφανίσθηκε για μια ακόμη φορά ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ από την Αδριανούπολη, κοντά στον ποταμό Άρδα και στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ο κ. Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα για «προβοκάτσιες, επιθετικές και παράνομες δηλώσεις και ενέργειες», καθώς και για «απειλητικές πράξεις» και δηλώσεις κατά της Τουρκίας, ενώ έθεσε εκ νέου θέμα αποστρατιωτικοποίησης νησιών.

Καταλόγισε, δε, στην ελληνική πλευρά ότι εμφανίζει απαιτήσεις «σαν να είναι οι μοναδικοί ιδιοκτήτες του Αιγαίου», καθώς και ότι επιχειρεί να στρατιωτικοποιήσει όλα τα νησιά όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης.

«Στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που δεν έχουν παραχωρηθεί στην Ελλάδα με συνθήκες. Ενώ εμείς περιμένουμε να λύσουμε το θέμα αυτό με συνομιλίες και με ειρηνικό τρόπο, εκείνοι προσπαθούν να τα οικειοποιηθούν. Με κάποια τετελεσμένα, με κάποια έργα και με κάποιες δηλώσεις προσπαθούν να τα στρέψουν αυτά προς την πλευρά τους» ανέφερε.

«Με την Ελλάδα, έχουμε τη Συνθήκη της Λωζάννης όπως και τη Συνθήκη των Παρισίων και υπάρχουν υποχρεώσεις μας βάσει των συνθηκών. Βασικό θέμα, τα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Κάποια νησιά δεν θα πρέπει να στρατιωτικοποιηθούν. Πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα. Κι ενώ είναι τόσο ξεκάθαρο αυτό στις συνθήκες, οι Έλληνες γείτονες μας με ακατανόητο τρόπο κάνουν τα πάντα για να παραβιάσουν τα συμφωνηθέντα» συνέχισε ο ίδιος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!