Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: ΠΟΥ: Να μην επιτρέψουμε στην πανδημία να κλέψει από τα παιδιά την εκπαίδευσή τους
[News]: ΠΟΥ: Να μην επιτρέψουμε στην πανδημία να κλέψει από τα παιδιά την εκπαίδευσή τους

[News]: ΠΟΥ: Να μην επιτρέψουμε στην πανδημία να κλέψει από τα παιδιά την εκπαίδευσή τους

Το κλείσιμο του σχολείου πρέπει να θεωρείται μόνο ως μέτρο έσχατης λύσης

Το βάρος στην εκπαίδευση των παιδιών πρέπει να ρίξουν οι κυβερνήσεις, όπως τόνισε τη Δευτέρα μια διεθνής ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ Ευρώπης η οποία ιδρύθηκε για να προχωρήσει σε συστάσεις για τη σχολική εκπαίδευση κατά της διάρκεια της COVID-19.

«Οι καλοκαιρινοί μήνες προσφέρουν ένα πολύτιμο παράθυρο ευκαιρίας στις κυβερνήσεις να εφαρμόσουν το σωστό σύνολο μέτρων που θα βοηθήσουν στη διατήρηση των ποσοστών μολύνσεων και στην αποφυγή κλεισίματος των σχολείων, τα οποία, έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις στην εκπαίδευση, την κοινωνική και ψυχική ευημερία των παιδιών και των νέων μας», δήλωσε ο επικεφαλής του Π.Ο.Υ. Ευρώπης Δρ. Χάνς Κλούγκε.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ , παράλληλα σημείωσε πως «η εξάπλωση νέων παραλλαγών, σε συνδυασμό με την παρουσία μη εμβολιασμένων ατόμων στο σχολείο, σημαίνει ότι δεν υπάρχει χρόνος να χάσουμε. Η ώρα για δράση είναι τώρα. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην πανδημία να κλέψει από τα παιδιά την εκπαίδευση και την ανάπτυξή τους».

Σε όλη την ευρωπαϊκή περιφέρεια του Π.Ο.Υ, η πανδημία είχε σοβαρό αντίκτυπο στη σχολική εκπαίδευση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Η παρακολούθηση των εθνικών λύσεων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης της UNESCO δείχνει ότι 44 από τις 53 χώρες της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας του Π.Ο.Υ. έκλεισαν τα σχολεία τους σε εθνικό επίπεδο στο αποκορύφωμα της πανδημίας τον Απρίλιο του 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!