Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Πού είναι πιθανό να εμφανιστούν νέοι κορονοϊοί σύμφωνα με έρευνα
[News]: Πού είναι πιθανό να εμφανιστούν νέοι κορονοϊοί σύμφωνα με έρευνα

[News]: Πού είναι πιθανό να εμφανιστούν νέοι κορονοϊοί σύμφωνα με έρευνα

Επιστήμονες χαρτογράφησαν περιοχές του πλανήτη όπου οι συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη της νυχτερίδας του είδους horseshoe bat

Τις περιοχές που εκτιμάται ότι μπορεί να εμφανιστούν νέοι κορονοϊοί βάσει συγκεκριμένων συνθηκών που διευκολύνουν την μετάδοση ζωονόσων, χαρτογραφεί μια νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε αυτήν την εβδομάδα στο «Nature Food» από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ, στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου και στο Πανεπιστήμιο Massey της Νέας Ζηλανδίας.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, η αποψίλωση των δασών, η γεωργική επέκταση και η υπερεντατική κτηνοτροφία, φέρνουν τους ανθρώπους σε στενότερη επαφή με τις νυχτερίδες (του είδους horseshoe bat), οι οποίες είναι γνωστό, ότι μεταφέρουν ζωονόσους, συμπεριλαμβανομένων του κορονοϊού . Οι συνθήκες αυτές διευκολύνουν τη μετάδοση παθογόνων ιών από τις νυχτερίδες στους ανθρώπους και ιδιαίτερα στην Κίνα, όπου η αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα κρέατος οδήγησε στην επέκταση της βιομηχανικής κτηνοτροφίας μεγάλης κλίμακας. Η βιομηχανική κτηνοτροφία συγκεντρώνει μεγάλους πληθυσμούς γενετικά παρόμοιων, συχνά ανοσοκατασταλμένων ζώων που είναι πολύ ευάλωτα σε εκδηλώσεις ασθενειών, λένε οι ερευνητές.

Τα άλλα μεγάλα παγκόσμια «καυτά σημεία», εκτός Κίνας , βρίσκονται στην Ιάβα, το Μπουτάν, το ανατολικό Νεπάλ, το βόρειο Μπαγκλαντές, την πολιτεία της Κεράλα (Ινδία) και τη βορειοανατολική Ινδία. Υπάρχουν ακόμα και χαμηλού κινδύνου σημεία, καθώς οι ερευνητές διαπίστωσαν, ότι τμήματα της Κίνας νότια της Σαγκάης, καθώς και η Ιαπωνία και οι βόρειες Φιλιππίνες, κινδυνεύουν με την περαιτέρω αποψίλωση των δασών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!