Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Πώς θα λειτουργήσει η ψηφιακή εφαρμογή για τους εμβολιασμένους σε χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας
[News]: Πώς θα λειτουργήσει η ψηφιακή εφαρμογή για τους εμβολιασμένους σε χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας

[News]: Πώς θα λειτουργήσει η ψηφιακή εφαρμογή για τους εμβολιασμένους σε χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας

Πότε θα τεθεί σε εφαρμογή – Τι ισχύει με τους αμικείς και τους μεικτούς χώρους

Τον τρόπο με τον οποίο θα ελέγχονται αν είναι εμβολιασμένοι ή αρνητικοί σε διαγνωστικά τεστ οι πελάτες κατά την είσοδο τους στα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας, ανέλυσε σήμερα ο γ.γ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης Λεωνίδας Χριστόπουλος.

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, η ταυτοποίηση θα γίνεται μέσω ψηφιακής εφαρμογής, που θα επιβεβαιώνει τη γνησιότητα του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης σε covid-free χώρους και των rapid ή PCR test σε μικτούς χώρους. Σύμφωνα με τον κ. Χριστόπουλο «μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα ξεκινήσει η λειτουργία της ψηφιακής εφαρμογής για τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων ψυχαγωγίας, μέσω της οποίας θα κάνουν έλεγχο στους πελάτες, για να τους επιτρέψουν να εισέλθουν στα καταστήματα τους».

Ο γ.γ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε, ότι οι ιδιοκτήτες των χώρων εστίασης δεν θα χρειαστεί να προμηθευτούν κάποιο μηχάνημα, για την διασταύρωση των στοιχείων αυτών και οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν, γιατί δεν θα υπάρχει διαρροή των προσωπικών τους δεδομένων. Οι καταστηματάρχες, εξήγησε, «εντελώς δωρεάν θα μπορούν να κατεβάζουν την εφαρμογή σε κινητό, για να κάνουν τον έλεγχο», ενώ ερωτηθείς σχετικά με την ταυτοποίηση των στοιχείων των πελατών, διευκρίνησε, ότι «δεν έχει υπάρξει οδηγία για έλεγχο ταυτοπροσωπίας από τους υπαλλήλους των καταστημάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!