Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [News]: Πώς θα εντοπίζουμε εγκαίρως ύποπτες ενέργειες στο διαδίκτυο
[News]: Πώς θα εντοπίζουμε εγκαίρως ύποπτες ενέργειες στο διαδίκτυο

[News]: Πώς θα εντοπίζουμε εγκαίρως ύποπτες ενέργειες στο διαδίκτυο

Απλές συμβουλές κυβερνοασφάλειας

Απλές συμβουλές και συστάσεις κυβερνοασφάλειας , ώστε οι πολίτες να εντοπίζουν εγκαίρως πιθανές ύποπτες ενέργειες στο διαδίκτυο έδωσε ο Κωνσταντίνος Χειλάς, Πρόεδρος του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών της Σχολής Μηχανικών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, μιλώντας σε ψηφιακή εκδήλωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο των δράσεων Ψηφιακής Κουλτούρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρώτο θέμα για το οποίο θα πρέπει ο καθένας να είναι υποψιασμένος είναι αν το μήνυμα τον αφορά.

Για παράδειγμα, όπως είπε, αν κάποιος λάβει e-mail με αποστολέα το όνομα μιας τράπεζας στην οποία δεν έχει λογαριασμό θα πρέπει να προβληματιστεί και να σταματήσει εκεί την επικοινωνία. Το δεύτερο ζήτημα είναι να μην ακολουθούν οι χρήστες τους συνδέσμους (Links) που περιλαμβάνονται στα ηλεκτρονικά μηνύματα αλλά εναλλακτικά, αν έχουν συνεργασία με κάποιον φορέα, να επιλέγουν να μπουν στην ιστοσελίδα του από τον επίσημο σύνδεσμό του.

Στη συνέχεια, όπως ανέφερε, εφόσον υπάρχει κάποιο ζήτημα, είναι βέβαιο ότι ο χρήστης που θα μπει με τους κωδικούς του στο σύστημα θα ενημερωθεί άμεσα για το ζήτημα αυτό.

Ο κ. Χειλάς υπογράμμισε, ακόμη, την ανάγκη οι πολίτες να ενημερώνουν τα λογισμικά των συσκευών που χρησιμοποιούν, να παίρνουν αντίγραφα ασφαλείας των σημαντικών δεδομένων, να χρησιμοποιούν διαφορετικά passwords και να προσέχουν ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιούν τα κινητά τους καθώς, όπως είπε, οι συσκευές αυτές είναι πλέον φορητοί υπολογιστές με πολυάριθμες δυνατότητες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!