Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [News]: Πώς οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν την απόδοση και τη διάρκεια ζωής μίας μπαταρίας
[News]: Πώς οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν την απόδοση και τη διάρκεια ζωής μίας μπαταρίας

[News]: Πώς οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν την απόδοση και τη διάρκεια ζωής μίας μπαταρίας

Χρήσιμες συμβουλές για την συντήρησή της

Η μπαταρία αποτελεί τον αποκλειστικό παράγοντα εκκίνησης ενός αυτοκινήτου και η κατάστασή της είναι υπεύθυνη για το αν θα καταφέρουμε να εκκινήσουμε ένα όχημα. Καλά κρυμμένη στον χώρο του κινητήρα είναι αυτή που δίνει την πρώτη ενέργεια στο όχημά μας. Όταν ο καιρός είναι ζεστός δουλεύει χωρίς προβλήματα. Όταν, όμως, οι συνθήκες είναι χειμωνιάτικες, τότε το κρύο μπορεί να την επηρεάσει αυξάνοντας την πιθανότητα αστοχίας της.

Στο εσωτερικό μίας μπαταρίας μολύβδου οξέος θα συναντήσουμε πλάκες μολύβδου μέσα σε υγρό ηλεκτρολύτη που δημιουργούν ηλεκτροχημική αντίδραση για την παραγωγή φόρτισης στους ακροδέκτες της μπαταρίας. Η θερμότητα επιταχύνει αυτήν τη χημική δραστηριότητα. Όταν αυτή είναι ιδιαίτερα υψηλή επιταχύνει την εσωτερική διάβρωση των κυψελών της, που με τη σειρά της μειώνει τη διάρκεια ζωής της. Αντίθετα, οι χαμηλές θερμοκρασίες επιβραδύνουν τις χημικές αντιδράσεις. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο μια μπαταρία κατά τη διάρκεια της εκκίνησης αργεί να κινήσει τον κινητήρα, παρ’ όλο που αυτή βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Σε ψυχρότερες θερμοκρασίες, η ικανότητα της μπαταρίας να παρέχει επαρκή ισχύ για την εκκίνηση και τη λειτουργία του κινητήρα μειώνεται. Οι μπαταρίες αυτοκινήτων βαθμολογούνται σε CCA (Cold-Cranking Amperage). Αυτή είναι η ποσότητα ρεύματος που μπορεί να δώσει μια μπαταρία για 30 δευτερόλεπτα στους -18 βαθμούς Κελσίου χωρίς να σταματήσει η παροχή της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!