Τρίτη, 13 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [News]: Πώς φαίνεται το απολιθωμένο Φοινικοδάσος της Ελλάδας από ψηλά
[News]: Πώς φαίνεται το απολιθωμένο Φοινικοδάσος της Ελλάδας από ψηλά

[News]: Πώς φαίνεται το απολιθωμένο Φοινικοδάσος της Ελλάδας από ψηλά

Ένας μοναδικός γεωλογικός θησαυρός εκατομμυρίων ετών

Γνώριζες ότι το μοναδικό απολιθωμένο Φοινικοδάσος της Ευρώπης βρίσκεται στην Ελλάδα; Η χώρα μας έχει πολλές ομορφιές που είναι άγνωστες σε πολλούς. Όχι μόνο δεν τις έχουμε επισκεφτεί αλλά συχνά δεν έχουν δει καν πώς είναι. Κάτι τέτοιο ισχύει και με το απολιθωμένο Φοινικοδάσος που βρίσκεται στη νότια Πελοπόννησο.

Το Φοινικοδάσος και η ιστορία του

Σε ένα τοπίο σπάνιας, άγριας φυσικής ομορφιάς, θα δει κανείς να έχουν αποκαλυφθεί κορμοί και ρίζες φοινίκων με ηλικία που φθάνει τα δύο με τρία εκατομμύρια χρόνια. Εκεί, στη Λακωνία, κοντά στο χωριό Άγιος Νικόλαος Βοιών, στην παραθαλάσσια θέση Αγία Μαρίνα βρίσκεται ένα θαύμα. Το μοναδικό απολιθωμένο Φοινικοδάσος της Ευρώπης. Οι εικόνες από ψηλά είναι πραγματικά καθηλωτικές.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι την εποχή εκείνη, πριν από εκατομμύρια χρόνια δηλαδή, το κλίμα εκεί ήταν υποτροπικό και υπήρχε εκτενές δάσος, που απολιθώθηκε με μοναδικό τρόπο, καθώς ανέβηκε η στάθμη της θάλασσας και το νερό κάλυψε τα δέντρα. Έτσι με αυτό τον τρόπο και πολλές διεργασίες, όλη η περιοχή έχει διαμορφωθεί σε γεωλογικό πάρκο, με ενημερωτικές πινακίδες, ενώ το καλοκαίρι οργανώνονται και ξεναγήσεις.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το Γεωπάρκο της παράλιας ζώνης του Αγίου Νικολάου συμπεριλαμβάνεται στον Άτλαντα των Γεωλογικών Μνημείων του Αιγαίου και αξιώνει σήμερα με ισχυρά ερείσματα μια θέση στο Δίκτυο των Γεωπάρκων της Ευρώπης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!