Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Πώς επαληθεύεται η συσχέτιση θρόμβωσης με το εμβόλιο της AstraZeneca
[News]: Πώς επαληθεύεται η συσχέτιση θρόμβωσης με το εμβόλιο της AstraZeneca

[News]: Πώς επαληθεύεται η συσχέτιση θρόμβωσης με το εμβόλιο της AstraZeneca

Στις 1.500 έχουν φτάσει οι κίτρινες κάρτες που αναφέρουν ανεπιθύμητες ενέργειες στην Ελλάδα – Σύμφωνα με τη Μαρία Θεοδωρίδου χρειάζεται μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση

Η πλειοψηφία του κόσμου στην Ελλάδα έχει πειστεί ότι τα εμβόλια κατά του κορονοϊού αποτελούν την καλύτερη λύση στην παρούσα φάση για να δοθεί τέλος στην πανδημία. Βεβαίως, υπάρχει και ανησυχία για τις επιπτώσεις τους και περισσότερο έχει ακουστεί για το σκεύασμα της AstraZeneca και το ενδεχόμενο για θρομβώσεις που προκαλεί σε νεότερες γυναίκες. Πως όμως γίνεται ο συσχετισμός του συγκεκριμένου εμβολίου με τις παρενέργειες είναι ασφαλώς επιστημονικό ζήτημα.

Περίπου 1.500 κίτρινες κάρτες του ΕΟΦ για ανεπιθύμητες παρενέργειες μετά από εμβολιασμό με κορονοϊό έχουν συμπληρωθεί στη χώρα μας, σύμφωνα με την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου . Με αυτές τις κάρτες αναλύονται και εξακριβώνεται εάν οι ανεπιθύμητες παρενέργειες είναι αξιόπιστες και πρέπει να διευρυνθούν για συσχέτιση με το εμβόλιο, όπως τονίστηκε στον ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά τον τρόπο συσχέτισης των παρενεργειών με το εμβόλιο της AstraZeneca, εξήγησε ότι σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες του ΕΜΑ, εάν ένα άτομο παρουσιάσει θρομβοπενία, συστήνεται να ελέγχεται εκτός από τη θρομβοπενία και για το ενδεχόμενο θρομβώσεων.

Εάν διαπιστωθεί συνύπαρξη θρομβοπενίας και θρομβώσεων, γίνονται και πιο ειδικές εξετάσεις αιματολογικές που πιστοποιούν τη συσχέτιση των συμπτωμάτων αυτών με τον εμβολιασμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!