Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Πώς δρούσε κύκλωμα παράνομης έκδοσης αδειών οδήγησης
[News]: Πώς δρούσε κύκλωμα παράνομης έκδοσης αδειών οδήγησης

[News]: Πώς δρούσε κύκλωμα παράνομης έκδοσης αδειών οδήγησης

Συνελήφθησαν επτά υπάλληλοι Υπηρεσιών Μεταφορών και δύο ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης

Εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη έκδοση αδειών οδήγησης , καθώς και Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Ικανότητας και Επαγγελματικής Επάρκειας, εξαρθρώθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων επτά υπάλληλοι Υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών σε επαρχιακές πόλεις, καθώς και δύο ιδιοκτήτες σχολών εκπαίδευσης υποψηφίων οδηγών. Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες που περιήλθαν στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, για χρηματισμό υπαλλήλων και παρατυπίες, κατά τη διαδικασία των εξετάσεων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ενώθηκαν τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2019, επιδιώκοντας παράνομο οικονομικό όφελος. Σκοπός τους ήταν να εφοδιάζουν υποψήφιους οδηγούς παράνομα με άδειες οδήγησης όλων των κατηγοριών, Πιστοποιητικά Επαγγελματικής Ικανότητας και Πιστοποιητικά Επαγγελματικής Επάρκειας/ Άδειες Οδικού Μεταφορέα που χορηγούνται από σχολές Επαγγελματικής κατάρτισης Μεταφορέων.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι, χωρίς να έχουν παρακολουθήσει την προβλεπόμενη από το νόμο θεωρητική εκπαίδευση, υποβάλλονταν σε εξετάσεις γνωρίζοντας εκ των προτέρων τα θέματα, τα οποία είτε είχαν απαντήσει την προηγούμενη ημέρα στη σχολή οδηγών είτε κατά την εξέταση καθοδηγούνταν από τους εξεταστές, για τις σωστές απαντήσεις.

Στις 3 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενώ πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων και στις οικείες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!