Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [News]: Πώς ανακαλύπτεις το ελληνικό χωριό των Μύθων και την ιστορία του
[News]: Πώς ανακαλύπτεις το ελληνικό χωριό των Μύθων και την ιστορία του

[News]: Πώς ανακαλύπτεις το ελληνικό χωριό των Μύθων και την ιστορία του

Το όνομά του μπορεί και να σε ξεγελάει λίγο αλλά η ομορφιά του θα σε καθηλώσει

Οι ομορφιές της Ελλάδας είναι πολλές και δεν περιορίζονται μόνο σε κάποια μέρη, αφού μπορείς να βρεις πραγματικούς θησαυρούς σε ηπειρωτικά και νησιωτικά χωριά. Όπου κι αν βρεθείς, θα ακούσεις και θα γνωρίσεις ιστορίες και μύθους που ούτε καν φανταζόσουν. Κάποια από τα χωριά που μπορεί να τύχει να επισκεφθείς στα ταξίδια σου, μπορεί να έχουν πολύ μεγαλύτερη ιστορία απ’ ό,τι φαντάζεσαι.

Ένα τέτοιο ελληνικό χωριό βρίσκεται στην Κρήτη και είναι το χωριό των Μύθων ή απλώς οι Μύθοι. Το όνομά του μπορεί και να σε ξεγελάει λίγο αλλά το σίγουρο είναι ότι η ομορφιά του θα σε καθηλώσει ειδικά αν είσαι φυσιολάτρης.

Το χωριό οι Μύθοι και η πλούσια ιστορία του

Οι Μύθοι, λοιπόν, αυτό το όμορφο ελληνικό χωριό βρίσκεται στον νομό Λασιθίου της Κρήτης σε κοντινή σχετικά απόσταση από την Ιεράπετρα. Πρόκειται για ένα μικρό σχετικά χωριό το οποίο όμως δέχεται συχνά επισκέπτες, ιδιαίτερα όσους αγαπούν και την πιο ορεινή πλευρά της Κρήτης.

Και αν νομίζεις ότι το όνομά του έχει να κάνει τελικά με μύθους κάνεις λάθος. Στην πραγματικότητα, το όνομα του χωριού θεωρείται ότι είναι προελληνικό από το Μίθοι. Σύμφωνα με έρευνες και ιστορικούς το πιο πιθανό σενάριο είναι να αναφέρεται σε συνθήκη του 113 π.Χ. ανάμεσα στην Ιεράπυτνα και τη Λατώ ως τα εμ Μίτοις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!