Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Πορτογαλία: Εμβολιάσθηκε πάνω από 80% του πληθυσμού
[News]: Πορτογαλία: Εμβολιάσθηκε πάνω από 80% του πληθυσμού

[News]: Πορτογαλία: Εμβολιάσθηκε πάνω από 80% του πληθυσμού

Μόνο ένα ισχνό 3% του πληθυσμού δηλώνουν «αρνητές»

Η Πορτογαλία έχει εμβολιάσει πλήρως το 80% του πληθυσμού, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που επικαλείται το Reuters (το 81,5%, σύμφωνα με το tracker του Politico), για να γίνει μία από τις πιο εμβολιασμένες χώρες στον κόσμο, πράγμα που της επέτρεψε να άρει τα περισσότερα από τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid.

Στις αρχές του έτους, η Πορτογαλία βρέθηκε αντιμέτωπη με δριμεία αναζωπύρωση της επιδημίας και έκτοτε κατάφερε να εμβολιάσει 8,2 εκατομμύρια ανθρωπους επί πληθυσμού 10 εκατομμυρίων, σύμφωνα με την υγειονομική υπηρεσία DGS.

Σχεδόν το σύνολο των ατόμων άνω των 65 ετών και το ήμισυ των νέων ηλικίας 12 – 17 ετών έχει πλέον εμβολιασθεί πλήρως.

«Δεν με ενδιαφέρει αν είμαστε νο.1, νο.2 ή νο.3 στον κόσμο», δήλωσε ο επικεφαλής της εμβολιαστικής εκστρατείας αντιναύαρχος Χενρίκε ντε Γουβέια ε Μέλο κατά την επίσκεψή του σε εμβολιαστικό κέντρο κοντά στην Λισσαβώνα.

«Αυτό που θέλω είναι να ελεγχθεί ο ιός, να εμβολιασθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι ώστε ο ιός να μην έχει χώρο να κυκλοφορήσει», δήλωσε έξω από το κέντρο υπό τα χειροκροτήματα των παρισταμένων.

Ο πορτογάλος αντιναύαρχος έχει επαινεθεί για την οργάνωση μίας ταχείας εμβολιαστικής εκστρατείας, η οποία από μόνη της δεν αρκεί για την αποτελεσματική εμβολιαστική κάλυψη ενός πληθυσμού, όπως έχει αποδειχθεί σε ανάλογες περιπτώσεις άλλων χωρών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!