Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Πομπέο σε Τουρκία: Το bullying δεν είναι τρόπος επίλυσης των διαφορών
[News]: Πομπέο σε Τουρκία: Το bullying δεν είναι τρόπος επίλυσης των διαφορών

[News]: Πομπέο σε Τουρκία: Το bullying δεν είναι τρόπος επίλυσης των διαφορών

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ κάλεσε την Άγκυρα να επιλύσει τα θέματα των χωρικών υδάτων με διάλογο και με το διεθνές δίκαιο

Το bullying και η στρατιωτική δραστηριότητα δεν αποτελούν τρόπους επίλυσης των διαφορών, διεμήνυσε στην Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο , σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Ερωτηθείς για τους λόγους της πρόσφατης επίσκεψής του στην Ελλάδα και ιδιαίτερα τη Σούδα, επισήμανε ότι μέσω αυτής στόχευε να διασφαλίσει ότι οι δύο «εταίροι του ΝΑΤΟ στην περιοχή», θα βρουν έναν ειρηνικό τρόπο να επιλύσουν τις διαμάχες. «Η Τουρκία πρέπει να είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Πήγα στην περιοχή για να διασφαλίσω ότι οι εταίροι του ΝΑΤΟ στην περιοχή, στην Ανατολική Μεσόγειο, βρήκαν έναν ειρηνικό τρόπο να επιλύσουν τις διαφορές για τις θαλάσσιες ζώνες. Υπάρχει μια διαφωνία για τα χωρικά ύδατα» είπε και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν μηχανισμοί, υπάρχουν νομικοί μηχανισμοί, διεθνείς κανόνες, οι οποίοι μπορούν να τις επιλύσουν. Ο εξαναγκασμός, ο εκφοβισμός, η στρατιωτική δραστηριότητα δεν αποτελούν τρόπους επίλυσης. Ελπίζω ότι κάθε πλευρά, η οποία εμπλέκεται, θα το δει και θα επιστρέψει το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, επιλύοντας τις διαφορές για τις θαλάσσιες ζώνες».

Ο Μάικ Πομπέο χαρακτήρισε ακόμα ως ατυχή την επιλογή της Τουρκίας να προμηθευτεί το αντιαεροπορικό ρωσικό σύστημα των S-400. Σε ερώτηση εάν το ΝΑΤΟ έχει χάσει την Τουρκία ο αμερικανός ΥΠΕΞ απάντησε, ότι «δε χρειαζόμαστε αυτό το σενάριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!