Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά την επιδότηση ενοικίου για τα επαγγελματικά μισθώματα
[News]: Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά την επιδότηση ενοικίου για τα επαγγελματικά μισθώματα

[News]: Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά την επιδότηση ενοικίου για τα επαγγελματικά μισθώματα

Καταγγέλλει την Πολιτεία ότι ρίχνει τα βάρη στους ιδιοκτήτες ακινήτων

Ο μόνος τρόπος για την ενίσχυση των επιχειρήσεων είναι η επιδότηση ενοικίου , όπως αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ σε ανακοίνωσή της, για τα επαγγελματικά μισθώματα.

Ειδικότερα, με αφορμή τα πιεστικά αιτήματα εκπροσώπων του εμπορικού κόσμου για παράταση της υποχρεωτικής μείωσης των ενοικίων επαγγελματικής στέγης έως το τέλος του 2020, η ΠΟΜΙΔΑ επαναλαμβάνει, ότι «η στήριξη των επιχειρήσεων στο θέμα αυτό, όπου και για όσο είναι αναγκαία, πρέπει να υλοποιηθεί όχι επ’ άπειρον και με δαπάνες των ιδιοκτητών, αλλά:

- είτε με ελεύθερες διαπραγματεύσεις μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών, όπως έγινε με απόλυτη επιτυχία το 2010,

- είτε αποκλειστικά μέσω της διαδικασίας επιδότησης ενοικίου και όχι της συλλήβδην υποχρεωτικής του μείωσης. Μόνον έτσι θα ολοκληρωθεί πραγματικά στο τέλος του έτους, αλλιώς θα παίρνει συνεχείς και ατέρμονες παρατάσεις, που θα μας οδηγήσουν νομοτελειακά στην καταστροφή και σε κατάσταση παρόμοια του Κατοχικού Ενοικιοστασίου».

Η ΠΟΜΙΔΑ διαπιστώνει και επισημαίνει τα εξής:

1. Με το ισχύον καθεστώς οι ιδιοκτήτες συμμετέχουν διπλά στο πρόγραμμα στήριξης των ενοικιαστών – επιχειρήσεων και επαγγελματιών: Άμεσα με τη μείωση του ενοικίου που τους επιβλήθηκε από το κράτος και έμμεσα ως (βαρύτατα) φορολογούμενοι πολίτες που χρηματοδοτούν τις κρατικές δράσεις ενίσχυσης της οικονομικής δραστηριότητας.

2. Η κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει ούτε μία δράση υπέρ των πληττόμενων ιδιοκτητών και δεν τους έχει διαθέσει ούτε ένα ευρώ από τα 24 δισ. των διαφόρων πακέτων στήριξης που έχουν εφαρμοστεί ως τώρα.

3.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!