Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: «Οι πόλεις που θα βγουν κερδισμένες από την πανδημία»
[News]: «Οι πόλεις που θα βγουν κερδισμένες από την πανδημία»

[News]: «Οι πόλεις που θα βγουν κερδισμένες από την πανδημία»

Τι ρόλο παίζει η εργασία

Ο Ρίτσαρντ Φλόριντα, η γυναίκα του και τα παιδιά του πέρασαν το μεγαλύτερο διάστημα της καραντίνας στο διαμέρισμά τους στο Miami Beach. Όταν επέστρεψαν στο Τορόντο , η πόλη είχε αλλάξει. Αν μέχρι τότε δεν υπήρχε περίπτωση να του στείλουν προϊόντα στο σπίτι, τώρα οι παραγγελίες του φτάνουν σε μισή ώρα.

Ο Φλόριντα δεν είχε σκεφτεί ποτέ στο παρελθόν τις πανδημίες, παρόλο που γεννήθηκε το 1957, στη μεγάλη έξαρση της γρίπης. Στη διάρκεια της καραντίνας, διάβασε πώς οι πανδημίες αλλάζουν τις πόλεις και συμπέρανε ότι οι επιπτώσεις είναι περιορισμένες, αλλά υπαρκτές. Η Νέα Υόρκη, για παράδειγμα, άνθησε μετά τη γρίπη του 1918-19. Ο Φλόριντα πιστεύει στη «δημιουργική τάξη» και θεωρεί ότι οι πόλεις θα ανθήσουν μετά τον κοροναϊό, με νεαρότερους πληθυσμούς, περισσότερες κατοικίες και λιγότερα γραφεία και καταστήματα.

«Το 40% της εργατικής δύναμης δουλεύει σήμερα από απόσταση. Οι μισοί θα συνεχίσουν να δουλεύουν έτσι. Πιστεύω ότι στον τομέα των γραφείων θα γίνει σφαγή».

Σύμφωνα με τον Φλόριντα, οι πρώην υπάλληλοι γραφείου που θα εγκαταλείψουν τις πόλεις είναι μεσήλικες με παιδιά, που έχουν χτίσει τη ζωή τους. Τώρα έχουν ανάγκη από χώρο. Τo πιθανότερο είναι ότι θα αγοράσουν μικρά διαμερίσματα κοντά στα παλιά τους γραφεία, όπου θα εγκαταστήσουν τα γραφείο τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!